Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Oxterweb  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Stop human trafficking
Ovi Language
Michael R. Czinkota: As I See It...
The Breast Cancer Site
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
International Red Cross and Red Crescent Movement
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
The New Assistant: Worries (Greek) The New Assistant: Worries (Greek)
by Thanos K & Asa B
2008-12-22 09:26:59
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Ανησυχίες

Είχε περάσει μια βδομάδα από την μέρα που ο Μάττι πήρε την σημαντική προαγωγή του σε βοηθό του πρωτομάστορα και ενώ η χιονοθύελλα συνέχιζε να δυναμώνει μέσα στο εργαστήριο όλοι δούλευαν όλο και πιο σκληρά. Ο κύριος Πόσι αφού έκανε τη συνηθισμένη του βόλτα γύρω από όλους τους διαδρόμους στο εργαστήριο κρατώντας σημειώσεις στο μικρό του σημειωματάριο είδε φως στο στάβλο και αποφάσισε να δει τι συμβαίνει και εκεί βρήκε τον Μίκα και τον Πάνσερ να πίνουν ήρεμα ζεστή σοκολάτα. “Καλησπέρα Μίκα, καλησπέρα Πάνσερ! Τι κάνετε αυτό το κρύο βράδυ;” Είπε ο κύριος Πόσι προσπαθώντας να κάνει τη φωνή του ευχάριστη. “Καλησπέρα κύριε Πόσι! Εμείς είμαστε μια χαρά και ζεστοί κύριε Πόσι αλλά δεν θα έπρεπε εσύ να βρίσκεσαι στο εργαστήριο και να ελέγχεις τον βοηθό σου;” Ο κύριος Πόσι γέλασε, “Μην ανησυχείς Μίκα, όλα πάνε μια χαρά!”

Το μους και ο τάρανδος δεν φάνηκαν καθησυχασμένοι αλλά δεν είπαν τίποτα στον αρχιμάστορα του εργαστηρίου του Άι Βασίλη. Ο κύριος Πόσι σημείωσε κάτι στο σημειωματάριο του, “Λοιπόν εσείς οι δυο τι κάνετε τέτοια ώρα εδώ;” Ο Πάνσερ τράβηξε μια γερή ρουφηξιά σοκολάτας και είπε, “Ο Μίκα κι εγώ συζητάγαμε για τη μεγάλη βραδιά που έρχεται, ο Μάττι πιστεύει ότι θα ήταν καλό αν κάναμε μια παραπάνω εξάσκηση αύριο και ...χμ ο Μάττι είχε κάποιες προτάσεις για μας!” Ο Κύριος Πόσι είχε αρχίσει να γελάει πριν καν τελειώσει τη φράση του ο Πάνσερ, “Αυτή η καρακάξα σίγουρα ξέρει πως να ταράζει τα νερά!”

Όταν ο κύριος Πόσι κατάφερε να σταματήσει τα γέλια είπε, “Αν δεν σας πειράζει θα ήθελα να έρθω αύριο στην εξάσκηση που θα κάνετε να παρακολουθήσω κι εγώ τις αλλαγές που πρότεινε ο βοηθός μου, και που ξέρετε κάτι μπορεί να μάθω κι εγώ!!!” Ο Μίκα δεν έλεγε τίποτα και απλά παρακολουθούσε αλλά αν και πριν από δύο χρόνια είχε βοηθείσει τον Άι Βασίλη και ήταν αυτός που είχε οδηγήσει το έλκηθρο ποτέ δεν ένιωσε άνετα, “Πάνσερ σε πειράζει αν έρθω κι εγώ;” ρώτησε συνεσταλμένα κάνοντας το Πάνσερ να τον κοιτάξει όλο απορία. “Μίκα πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι είσαι μέλος της ομάδας και μάλιστα ένα σημαντικό μέλος και δεν χρειάζεται να ζητάς την άδεια κανενός για να συμμετάσχεις σε οτιδήποτε κάνουμε!” και ο Μίκα κοκκίνισε μέχρι τα αυτιά!

santa07_400“Λοιπόν θα σας πω ένα μυστικό” Είπε χαμογελαστός ο κύριος Πόσι αλλάζοντας κουβέντα για να βοηθείσει τον Μίκα να ξεφύγει από την αμηχανία του, “δεν είχα καταλάβει πόσο πολύ χρειαζόμουν ένα καλό ύπνο και τις τελευταίες μέρες κοιμάμαι πραγματικά καλά! Αυτή η ιδέα με τον βοηθό ήταν καταπληκτική και το μικρή πουλί αποδεικνύεται σε δώρο σωτηρίας για μένα!” Ο Μίκα και ο Πάνσερ δεν είπαν τίποτα αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Μάττι ήταν το θέμα της συζήτησης τους πριν μπει στο στάβλο ο κύριος Πόσι, όπως άλλωστε ήταν το θέμα κάθε συζήτησης τις τελευταίες μέρες και βέβαια θέμα ανησυχίας. Ο κύριος Πόσι φάνηκε να διαισθάνεται τις ανησυχίες του Μίκα και του Πάνσερ γιατί είπε καθησυχαστικά, “Μην ανησυχείς κύριε Μούς, όλα θα πάνε καλά, πίστεψε με!”

Πίσω στο εργαστήριο ο Μάττι σίγουρα έπαιζε καλά τον ρόλο του και είχε χάσει το λογαριασμό πόσες κούπες σοκολάτας είχε πιει και πόσα μπισκότα σοκολάτας είχε φάει. Εκτός από αυτό σήμερα ο Μάττι είχε ανακαλύψει και το δωμάτιο που ο Άι Βασίλης κρατάει την λίστα με τα ονόματα των καλών και των κακών παιδιών και ποιοι θα παίρναν δώρα και ποιοι όχι. Ο Μάττι είχε ακούσει γι αυτό τον κατάλογο αλλά δεν τον είχε δει ποτέ του και φυσικά είχε μερικές ...ιδέες για το πως μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Υπεύθυνος για αυτόν τον κατάλογο ήταν ένας νάνος με το όνομα Βίνκα, ο οποίος δούλευε σκληρά όλη την ώρα για να την κρατά καλά ενημερωμένη.

“Και πως ακριβώς δουλεύει ο κατάλογος Βίνκα;” Ρώτησε το μικρό πουλί χτυπώντας μαλακά τον ώμο του νάνου. “Είναι απλό Μάττι, υπάρχει το σύστημα με τους πόντους και ο κατάλογος ενημερώνεται αυτόματα όταν ένα παιδί κάνει μια αταξία. Τόσο απλά!” Ο Μάττι έβαλε το χέρι του στον ώμο του Βίνκα και είπε με χαμηλή φωνή, “Χμ, έχω μια ιδέα. Μιας και έχουμε τόση δουλειά γιατί δεν κάνουμε λίγο πιο εύκολο να πάρουν τα παιδιά κακούς πόντους ώστε να μειώσουμε αυτά που είναι στη λίστα αυτών που περιμένουν δώρο; Για να δούμε, υποθετικά μιλάω, αν το κάνουμε λίγο λίγο πιο δύσκολο, πόσα παιδιά θα βρεθούν έξω από τον κατάλογο;” Και με μια κίνηση ο κύριος Βίνκα πάτησε κάτι κουμπιά και αμέσως ο κατάλογος μειώθηκε σοβαρά τουλάχιστον κατά ένα τέταρτο.

“Τα βλέπεις;” Είπε πιο δυνατά ο Μάττι, “ξέρεις πόση κούραση και μέρες δουλειά μπορεί να μας σώσει αυτή η μικρή ...διόρθωση;” Ο Βίνκα όμως χαμογέλασε, “Μάττι αυτό σίγουρα θα βοηθούσε αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θέλεις να το κάνεις αυτό.” Ο Μάττι αναπήδησε και ρώτησε πριν συνεχίσει αυτό που ήθελε να πει ο νάνος, “Γιατί όχι; Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα και θα το προτείνω αμέσως στον κύριο Πόσι. “Μάττι άσε με να σου δείξω κάτι,” είπε ο κύριος Βίνκα και πάτησε μερικά κουμπιά, “βλέπεις; Αν κάνουμε αυτή τη μικρή αλλαγή τότε και ...το δικό σου όνομα περνάει στη άλλη λίστα και δεν παίρνεις δώρο!” Ο Μάττι έγινε κατακόκκινος, “Ε, χμ, ε, για να δούμε, μάλλον έχεις δίκιο κύριε Βίνκα, η μέθοδος που χρησιμοποιείς είναι καλή και ας μην την αλλάξουμε.” και με αυτές τις κουβέντες το μικρό πουλί πέταξε αφήνοντας πίσω του τον νάνο ξεκαρδισμένο στα γέλια!Read the other chapters

<--Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next-->
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi