Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Poverty - Homeless  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Stop human trafficking
Ovi Language
Ovi on Facebook
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
The New Assistant: The fun really begins (Greek) The New Assistant: The fun really begins (Greek)
by Thanos K & Asa B
2008-12-18 08:55:31
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Η ξαφνική εμφάνιση του Άι Βασίλη στο στάβλο και όσα είπε είχαν αφήσει άφωνους τους πάντες ακόμα και την μικρή καρακάξα. Ο Μίκα λοιπόν ήταν ο πρώτος που έσπασε την σιωπή, “Συγχαρητήρια Μάττι! Σου εύχομαι καλή τύχη και εννοώ ΚΑΛΗ τύχη, στη καινούργια σου αποστολή του βοηθού του αρχιμάστορα!” Ο Χένρι τον χτύπησε ελαφριά στη πλάτη και ο κύριος Ούνο δεν ήταν σίγουρος αν θα έπρεπε να γελάσει ή να κλάψει και έτσι παρέμεινε στη θέση του παρατηρώντας την μικρή καρακάξα και κουνώντας το κεφάλι του με δυσπιστία. Ο Μάττι δεν είχε πει τίποτα από τη στιγμή που έφυγε ο Άι Βασίλης και ο Μίκα άρχισε να αναρωτιέται μήπως ο φίλος του έπαθε κάτι.

santa05_400Ούρο, δεν ρίχνεις μια ματιά στον Μάττι; Δεν μου φαίνεται και πολύ καλά και δεν τον βλέπω να κουνιέται!” Είπε σιγανά ο Μίκα. Ο νάνος σήκωσε την μικρή καφέ τσάντα που πάντα κουβαλάει μαζί του και πλησίασε το μικρό πουλί που παρέμενε ακίνητος σαν άγαλμα παρ' όλο που κανένα άγαλμα δεν στέκεται με το στόμα ανοιχτό. Ο κύριος Ούρο εξέτασε τον Μάττι στα γρήγορα και ύστερα στράφηκε προς τους άλλους που παρακολουθούσαν με αγωνία. “Δεν έχει απολύτως τίποτα, κάποιος να του φέρει μια κούπα με αχνιστή σοκολάτα και θα γίνει αμέσως καλά! Ούνο δώσε μου αυτή τη κούπα από δίπλα σου.” Ο Ούνο έδωσε αμέσως στον γιατρό Ούρο την αχνιστή κούπα, ο γιατρός πρόσθεσε κάτι στον αφρό και ύστερα την έβαλε μπροστά από το ράμφος του μικρού πουλιού, “Για να δούμε τώρα θα καταφέρουμε να τον συνεφέρουμε; Τέσσερα, τρία, δύο ένα ...τώρα!”

Και σαν από μαγεία ο Μάττι αναπήδησε και πετάχτηκε όρθιος, τίναξε τις φτερούγες του κουνήθηκε αριστερά και δεξιά και μετά έκανε μερικές ασκήσεις με το κεφάλι του, ήπιε στα γρήγορα και μονορούφι όλη την αχνιστή σοκολάτα και μετά ...άρχισε να τραγουδάει! “Είμαι ο βοηθός του αρχιμάστορα, είμαι ο βοηθός του αρχιμάστορα!!!” και το έλεγε ξανά και ξανά! Και καθώς ο Μάττι χόρευε και τραγούδαγε ο Μίκα τον πλησίασε από πίσω και του είπε, “Με συγχωρείτε κύριε βοηθέ...” Ο Μάττι γύρισε ξαφνικά το κεφάλι του προς τον φίλο του και είπε, “Καλέ μου φίλε, δεν χρειάζεται να με αποκαλείς κύριε βοηθέ, απλά ..κύριε αρκεί!!!”

Φυσικά ο Μίκα, ο Χένρι και όλοι οι υπόλοιποι τρελάθηκαν στα γέλια με τα λόγια της μικρής καρακάξας “Συγνώμη αλλά έγινε κάτι μόλις τώρα και το έχασα;” Και αυτό έκανε τους πάντες να ανησυχήσουν, “δεν έχετε δουλειές όλοι σας;” ρώτησε τους ξαφνιασμένους φίλους του, “Τα Χριστούγεννα ήρθαν και έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε όλοι μας, τα Χριστούγεννα δεν περιμένουν, για να ξεκινάμε, άντε!” Ο γιατρός έκλεισε προσεκτικά την μικρή του καφέ τσάντα και είπε, “Λοιπόν από ότι φαίνεται το φάρμακο δουλεύει! Εντάξει Μάττι είσαι έτοιμος αλλά μην το παρακάνεις, Καλό βράδυ σε όλους σας!” Ο Ούνο και ο Χένρι ακολούθησαν τον γιατρό στην έξοδο αφήνοντας τους δύο φίλους μόνους τους!

Μιας και δεν έχεις να κάνεις κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή Μίκα δεν με ...κουβαλάς μέχρι το εργαστήριο μιας και είμαι σίγουρος ότι όλοι περιμένουν με αγωνία την άφιξή μου;” είπε η μικρή καρακάξα στο φίλος της που τον κοιτούσε με απορία. Ο Μίκα αποφάσισε να του κάνει την χάρη μιας και πιθανώς να ήταν ακόμα αδύνατος από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες. “Άντε ανέβα ... κύριε!” του είπε με ένα κρυφό χαμόγελο και καθώς προχωρούσαν με τον Μάττι καβάλα στον Μίκα το μικρό πουλί ξεκίνησε πάλι το τραγούδι σου “είμαι ο βοηθός του αρχιμάστορα” κάνοντας σίγουρο ότι οι πάντες μπορούσαν να τον ακούσουν!

Μάττι νομίζω ότι πρέπει να σου ζητήσω συγνώμη για την ...υπόθεση που έκανα αλλά ...” αλλά το μικρό πουλί δεν άκουγε τίποτα, μόλις πριν από μια ώρα ήταν παγωμένο και μόνο του και μέσα σε μια ώρα είχε γίνει ο βοηθός του αρχιμάστορα στο εργαστήριο του Άι Βασίλη! Ο Μίκα είχε σταματήσει προσπαθώντας να καταλάβει τι σκεφτόταν ο μικρός του φίλος αλλά ο Μάττι ήταν χαμένος στον κόσμο του μέχρι ...”Ε! Γιατί σταματήσαμε; Για να προχωράμε κύριε Μίκα Μους, σαν να ξεχάσαμε ότι υπάρχουν παιδιά που περιμένουν από εμάς τα δώρα τους! Για άλλη μια φορά όλα εξαρτώνται από εμένα ...να σώσω τα Χριστούγεννα, μήπως θα ήταν καλύτερα αν με λέγανε Άι Μάττι;”

Ο Μίκα έκλεισε τα μάτια του με την αλαζονεία του μικρού του φίλου και συνέχισε να περπατάει παρακαλώντας όποιον μπορούσε να ακούσει τις σκέψεις του να πάνε όλα καλά για τον Μάττι. “Ελπίζω να έχουν προβλέψει και μια μεγαλύτερη κούπα με χρυσά γράμματα ... βοηθός του αρχιμάστορα για τη σοκολάτα μου!” Ο Μίκα απέφυγε να πει οτιδήποτε για τη δήλωση που μόλις είχε κάνει ο Μάττι. “Μάττι φτάσαμε, καλύτερα να πας μόνος σου μέσα γιατί εγώ πρέπει να συναντήσω με τους ταράνδους τώρα, έχουμε μια σημαντική συνάντηση για το αυριανό πρόγραμμα!” Ο Μάττι τον κοίταξε έντονα, “Να πάω όνος μου; Εκεί μέσα; Καλά, καλά όχι ότι είμαι νευρικός ή κάτι τέτοιο, άλλωστε τώρα πια είμαι και επίσημα και με τη βούλα του Άι Βασίλη ο βοηθός του αρχιμάστορα!” Ο Μίκα χαμογέλασε και άφησε τον μικρό του φίλο στο έδαφος, “άντε και καλή σου τύχη φίλε μου!”Read the other chapters

<--Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next-->
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi