Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Poverty - Homeless  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Ovi Greece
Ovi Language
Ovi on Facebook
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
International Red Cross and Red Crescent Movement
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Yleisötyöprojektit  kolminkertaistuneet  hurjaruuthin juhlavuotena Yleisötyöprojektit kolminkertaistuneet hurjaruuthin juhlavuotena
by Anne Laitinen
2006-10-14 20:49:24
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Hurjaruuthin 25. juhlavuotena 2006 on panostettu yleisötyöhön. Yleisötyöprojekteja on ollut ennätysmäärä sekä kertaluonteisina että useamman kuukauden kestäneinä kokonaisuuksina. Käyntikertoja on tähän mennessä 4867 ja mm. yleisötyöprojekti Atshiuuu!!! -esityksen näkee tänä vuonna yli 1000 katsojaa.

Teatterikuraattori Päivi Auran ohjaama Atshiuuu!!! -esitys sai ensi-iltansa Ruutia! -festivaalilla toukokuussa 2006. Projektissa oli mukana päiväkotilapsia, koululaisia, vauvoja äiteineen, kehitysvammaisten lasten ja nuorten ryhmä avustajineen sekä kaksi mummia ja vaari. Syksyn Atshiuuu!!! –projekti toteutetaan uusien ryhmien kanssa ja esitykset nähdään Itä-Helsingin kulttuurikeskus Stoassa 18.10. ja 22.10.

Atshiuuu!!! –yleisötyöprojektin kohderyhmät ovat kattaneet koko elämänkaaren: vauvoja, lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhuksia.

Yleisötyöhön liittyvän Tonttukoulun toisen lukuvuoden toiminta on alkanut aktiivisesti syyskuussa. Sirkus- ja ilmaisutaitoja on opettelemassa lauantaisin yli 60 innokasta 5-14 -vuotiasta tonttukoululaista. Lukukausi huipentuu 16.12.2006 ryhmien esityksiin Hurjaruuthin studionäyttämöllä. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa 13 viikon ajan.

Tonttukoulussa saadaan sirkusopetusta ja perehdytään monipuolisesti sirkuksen eri taitolajeihin: permanto-, pari- ja pyramidiakrobatiaan, tasapainoiluun, jongleeraukseen ja teatteri-ilmaisun alkeisiin. Alle kouluikäisten sekä pienten lasten ryhmissä sirkuksen saloja tutkitaan satujen ja leikkien kautta. Vanhempien lasten ryhmissä leikkien lisäksi perehdytään sirkukseen sekä taiteen että taitotemppujen näkökulmista.

The Circus Space -koulusta valmistunut sirkustaiteilija Karoliina Korhonen toimii sirkuskoulun vetäjänä. Korhonen on ollut mukana myös useissa Hurjaruuthin Talvisirkuksissa.

Vauvoille suunnattuun Laulu Etanoista -esitykseen on järjestetty työpajoja vauvoille ja heidän vanhemmilleen.

Punahilkka-esitysten työpajat ovat tavoittaneet sekä päiväkoti-ikäisiä että koululaisia. Marraskuussa ensi-iltaan tulevaan Talvisirkukseen liittyy sekä sirkus- että liiketyöpajoja. Talvisirkus Aikaan liittyvissä työpajoissa käydään harjoituksissa, nähdään esitys ja valmistetaan oma esitys koulun joulujuhliin.

Lisätietoja Tanssiteatteri Hurjaruuthista , Anne Laitinen p. 09-565 7250,

050-550 2395, www.hurjaruuth.fi


 
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi