Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
worldwide creative inspiration  
Ovi Bookshop - Free Ebook
worldwide creative inspiration
Ovi Language
George Kalatzis - A Family Story 1924-1967
Stop violence against women
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
International Red Cross and Red Crescent Movement
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Rytmitajuttomien tanssiryhmä - Partasuut
by Vesa Kuosmanen
2008-11-21 09:20:46
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon
Pienen pohjoiskarjalaisen Uimaharjun kylän kansantalo kesällä 2008. Yleisö villiintyy, kun lavalla astelee paikallinen tanssiryhmä Tanssipojat, ”mä tanssin hullun lailla...”. Samaisen Uimaharjun kylän Markku Pölösen elokuvasali marraskuussa 2008.  Tanssipojat elokuvan ensi-ilta on juuri päättynyt ja kaaos on kuin Tanssipoikine keikalta. Kyseessä on siis paikallisen Partasuut Productions harrastelijaelokuvaryhmän uusin elokuva, josta löytyy kaikki suomalaiseen komediaan tarvittavat ainekset; tanssia, petosta, seksiä ja syömishäiriöitä. Vuoden rytmitajuttomin tanssikomedia.

shapeimage_1 Uimaharju lienee tuntematon paikka useimmille, Stora Enson sellutahtaan varjossa elelee reilu tuhat asukasta muutaman kaupan ja yhden kapakan voimin. Mutta yhtä Uimaharjussa ei ole ikinä puuttunut, hulluutta ja välillä luovaakin hulluutta. Tähän pikkukylän voimavaraan perustuu Partasuitten toimintakin, hölmöllä on halvat huvit ja Partasuilla hauskaa tuntuu riittävän, ja tämä hauskuus siirtyy myös heidän tekemiinsä elokuviin.

Partasuut Productions on muutaman paikallisen pikkupojan aikoinaan aloittama projekti, haaveena oli tehdä oma elokuva. Vaikka porukka on nyttemmin hajonnut ympäri maailmaa, vetää Pohjois-Karjala heitä puoleensa vielä kesäisin, ja tuloksena syntyy Partasuut elokuvia. Voisi siis sanoa, että hulluuden lisäksi nämä elokuvat perustuvat ystävyyteen, kaikkein syvimpään sellaiseen.

Juuri valmistunut Tanssipojat elokuva on neljäs varsinainen Partasuu elokuva. Tarina entisen syömishäiriöisen taitoluistelulahjakkuus Kalervon johtamasta Tanssipojat ryhmästä perustuu osaltaan tositapahtumiin. Partasuilla oli nimittäin tanssiryhmä Funky Boys, joka saavutti suuren suosio paikallisissa diskoissa. Pikkukylän tähtiä, tai kylähulluja, riippunee näkökannasta. Myöhemmin vanha tanssiryhmä herätettiin henkiin, ja Partasuut kävi voittamassa vuoden 2007 Ilosaarirokin yhteydessä järjestetyn Alanko Katutähdeksi katuesiintymiskilpailun yleisönsuosikki sarjan alastonmusikaalilla Rokkistaran uudet kledjut. Kyseessä oli siis moderni rokkiversio keisarin uusista vaatteista.

Jotkut ihmiset kasvavat aikuisiksi, Partasuut ei. Siltä tuntuu, kun seuraa uuden Tanssipojat elokuvan juonikuvioita; siinä saavat kyytiä kitara-harmonikka bändi ja sulhasia kannetaan häistä järveen. Partasuitten motto tuntuukin olevan, ettei tabuja ole ja kaikelle saa nauraa.  Partasuitten Unelmaloma jännityskomedia elokuvasta tuttu poikien välinen rakkaus lienee yksi elokuvahistorian hupaisimmista rakastelukohtauksista.

Tyylilajina Partasuitten elokuvissa on tiukka räävitön komedia, erilaisia elämän aihealueita käsitellen. Tähän mennessä suurinta suosiota ovat nauttineet ryhmän Kovempaa Peliä Uimaharjussa erikoisetsiväkomediat, jossa seurataan miten Uimaharjun tohelot poliisivoimat taistelevat rosvopäällikkö Pekan rikollisideoita, kuten sateentakkitehtaan räjäyttämistä vastaan. Kuulostaako pikkupoikien leikiltä, siltä se ainakin näyttää? Onneksi lapsilla on tunnetusti kaikkein hauskinta.

Pohjois-Karjalaa valtaa jo jonkinlainen Partasuu huuma, ryhmän ensimmäisen elokuvan Kovempaa Peliä Uimaharjussa on nähnyt jo yli kaksisataatuhatta katsojaa netissä. Eivätkä Partasuut aio vielä lopettaa, elokuvia tehdessä saa olla oma hölmö itsensä luvan kanssa, ja uusia projekteja on jo tulossa. Kannattaa siis suunnata osoitteeseen www.partasuut.com, siellä ne elokuvat on.

   
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(2)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

Pekka2008-11-21 20:29:05
P*rkele! Se oli sateenVARJOtehdas jonka Pekka suunnnitteli räjäyttävänsä. Muitakin epäkohtia tekstissä oli, palaan niihin mahdollisesti myöhemmin.


Jaapertti2008-12-05 12:10:17
Hyvä Partasuut! Aina vaan paranee. Lisää vaan samanlaista ja maailmaa valloittamaan ;)


© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi