Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
worldwide creative inspiration  
Ovi Bookshop - Free Ebook
worldwide creative inspiration
Ovi Language
George Kalatzis - A Family Story 1924-1967
The Breast Cancer Site
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Unbearable memory ...in Greek Unbearable memory ...in Greek
by Ovi Greece
2019-07-06 08:01:03
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Αβάσταχτη μνήμη
της Νίνας Γεωργιάδου

1965 – Αποστασία Μητσοτάκη, αποσταθεροποίηση, δικτατορία.

1968-1973 – Η οικογένεια Μητσοτάκη “εξόριστη” στο πολυτελές διαμέρισμα της οδού Μιραμπό στις όχθες του Σηκουάνα και με τους γόνους σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία.

 1973 – Επιστροφή από τα “ένδοξα Παρίσια” (σαν κάτι να ήξεραν), λίγο πριν πέσει η χούντα και σφαχτεί η Κύπρος.

1975 – Το υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας παραχωρεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας το δικαίωμα να άρει τις ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων για την τραγωδία της Κύπρου.

1977 – Διάσκεψη ΟΗΕ στην Αθήνα. Η Νέα Δημοκρατία υπογράφει την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας ως επίσημη γλώσσα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας.

1978 – Το Κόμμα Νεοφιλελεύθερων κλείνει το σύντομο κύκλο του και ο Μητσοτάκης μπαίνει ως υπουργός Συντονισμού στη ΝΔ.

1980 – Χάνονται επί Νέας Δημοκρατίας οι 11 πρώτοι φάκελοι της τραγωδίας της Κύπρου από τα υπόγεια της Βουλής.

1984 – Ο Μητσοτάκης χρίζεται αρχηγός της ΝΔ.

1989 – Χαοτικό πολιτικό κλίμα συγκυβερνήσεων της ΝΔ με το Συνασπισμό και λαϊκή αγανάκτηση. Μετά τη βολική δολοφονία του Μπακογιάννη, η κυρία σε διάσταση εφορμά στο πολιτικό στερέωμα.

mitso001_4001990 – Με υπογραφή Μητσοτάκη ξεπουλιούνται σε ιδιώτες οι δημόσιες συγκοινωνίες, η Πειραϊκή Πατραϊκή, η κρατική Βιομηχανία Ζάχαρης, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ΠΡΟΜΕΤ, ΙΤΚΟ, η Olympic Catering, και ξεκινά η ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ και ΔΕΗ και Ολυμπιακής Αεροπορίας.

1991 – Με υπογραφή Μητσοτάκη ξεπουλιέται η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, στην Ιταλική εταιρία της μαφίας Καλτσεστρούτσι. Ο πρόεδρός της, Λορέντσο Παντσαβόλτα, κατηγορείται μετά από 5 χρόνια ότι ως κόζα νόστρα εξαγόραζε πολιτικούς παντού.

1991 – Ενδιάμεσος μεταξύ Μητσοτάκη και Παντσαβόλτα ο Νίκος Γεωργιάδης, που διορίστηκε ως επίσημος συνομιλητής (πρόσφατα καταδικασθείς τρις ως παιδεραστής στη Ρουμανία με την αρμοδιότητα θεσμικού στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Από το 1985 ο Ν. Γεωργιάδης με την εταιρία του Exincon μεσολαβούσε στην εξαγωγή τσιμέντων της ΑΓΕΤ στης ΗΠΑ από τον όμιλο Φερούτσι που κατείχε την Καλστεστρούτσι και μετά από λίγα χρόνια διώχτηκε από τους ανακριτές του Παλέρμο ως Κόζα Νόστρα.

1991 – Δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Καλαμπόκα, με συνεργούς τους Μαραγκό και Σπίνο, στελέχη της ΟΝΝΕΔ. Οι τελευταίοι απαλλάχτηκαν με βούλευμα. Ο Καλαμποκάς καταδικάστηκε σε ισόβια, αποφυλακίστηκε μετά από 7 χρόνια λόγω καλής συμπεριφοράς, και διορίστηκε υπεύθυνος υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο.

1991 – Με το υπ’ αριθμ. 3567/91 έγγραφο ο Αντώνης Σαμαράς υπογράφει την εισαγωγή προϊόντων από τις Δημοκρατίες Ερζεγοβίνης, Κροατίας, Βοσνίας και …Μακεδονίας.

1994 – Ο Μητσοτάκης συναινεί με τη σύνθετη ονομασία της Μακεδονίας και δηλώνει “σε 10 χρόνια δε θα το θυμάται κανείς”.

1993-1994 – Η ΝΔ στην αντιπολίτευση. Η πολιτική της, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της υπερχρέωσης της χώρας και της χειραγώγησης/καταστολής, συνεχίζεται.

2008 – Η Ντόρα Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ, καταθέτει από το δημόσιο χρήμα 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην Καραϊβική, 4,8 στην Αντίς Αμπέμπα και 10 σε οργανισμούς και φορείς του εξωτερικού. Τα λεφτά αυτά υποστηρίχτηκε ότι δόθηκαν σε ΜΚΟ για την κλιματική αλλαγή και ανύπαρκτο έργο, καθώς και σε κατασκευή δρόμων στην Αιθιοπία που δεν κατασκευάστηκαν ποτέ. Την ίδια εποχή επιτρέπει στο Χριστοφοράκο, γιο του Νίκου Χριστοφοράκου, γνωστού δωσίλογου των Γερμανών επί κατοχής, να καταφύγει στο εξωτερικό για να μη δικαστεί ποτέ για το σκάνδαλο απευθείας ανάθεσης υπερτιμολογημένων δημοσίων έργων στη Siemens.

2012 – ΝΔ και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη:
Σβήνουν τα πρόστιμα 1,2 δις για λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Κρίνουν αντισυνταγματική την υποχρέωση πόθεν έσχες για δικαστές.
Κρίνουν συνταγματικές τις περικοπές 1ου, 2ου και 3ου μνημονίου.
Κρίνουν συνταγματική την περικοπή δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο.
Παραγράφουν τα χρέη Κοντομηνά.

Επί ΝΔ ο ΟΑΣΘ ως ιδιωτικός οργανισμός συγκοινωνιών πληρωνόταν από το κράτος για 622 λεωφορεία, από τα οποία λειτουργούσαν τα 245. Το κράτος έδινε στην εταιρεία επιχορήγηση 95000 για αντίτιμου ενοικίου που ήταν 50000 ευρώ. Τα στελέχη της έπαιρναν μισθό 30000 ευρώ το μήνα.

2015 – η ΝΔ καταψήφισε το νόμο για άσυλο των προσφύγων και την ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν υπέρ της προστασίας μαρτύρων που δούλευαν σε μεγάλες εταιρίες και κατέθεταν τα σκάνδαλα.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και Χρυσής Αυγής δεν ψήφισαν καταψήφισαν την τροπολογία να μην ξεπερνούν οι εργάσιμες ώρες το 8ωρο σε ημερήσια βάση και τις 80 για δύο συνεχόμενες εβδομάδες.

Οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά στην πρόταση για αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ του αιτήματος του Καναδά να πουλάει για 10 χρόνια δικό του λευκό τυρί ως φέτα με την ονομασία “Μακεδονικό”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραγραφή του κομματικού χρέους των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Άλλαξε το ΦΥΚ στα φάρμακα υψηλού κόστους με αποτέλεσμα οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες να έχουν 13% επιπλέον κέρδος.

Προσέλαβε στο ΚΕΕΛΠΝΟ 23 πρώην υπαλλήλους του.

Από τις υπερτιμολογήσεις της NOVARTIS η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται στα 23 δις, όσα πήραμε με υπερτόκους στο 2ο μνημόνιο.

Ο “Κήρυκας Χανίων” της οικογένειας ΜΗτσοτάκη πήρε 300.000 ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς και δεν επέστρεψε ούτε ένα. Πούλησε όμως η ΝΔ στην τράπεζα Πειραιώς το Ερρίκος Ντυνάν προς 115 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κατασκευή του είχε υπερβεί τα 300.

Αυτά και άλλα πολλά.

Από τις εκλογές δεν περιμένω αλλαγή του κόσμου στο καλύτερο.

Δεν πάσχω όμως από το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Σιχαίνομαι τον εμπαιγμό κάθε είδους γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη, τη μνήμη και την αξιοπρέπειά μου. Ίσως για όλα αυτά, όσοι παθαίνουν άνοια και αλτσχάϊμερ δεν υποφέρουν πια από υπέρταση.

Άντε, καλό Σαββατοκύριακο.

 


     
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi