Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Resource for Foreigners in Finland  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Ovi Language
Ovi on Facebook
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
A week (17-29.10.2017) in Review all in ...Greek
by George Kalatzis
2017-10-30 10:14:28
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

«Ο κόσμος έχει σιχαθεί τους επαγγελματίες πολιτικούς ή τους κληρονομικώ δικαίω άρχοντες
Το κουίζ της προηγούμενης βδομάδας. Είναι από συνέντευξη του
Kostas Bakogiannis στην εφημερίδα των συντακτών!
Για να πω την αλήθεια βεβαία, το πιο πάνω απόσπασμα από τη συνέντευξη  που δημοσίευσαν αποσπασματικά δεν αποδίδει ακριβώς αυτό που θέλει να πει ο κος Μπακογιάννης. Είναι ο κλασικός υλατζής που βάζει τους τίτλους στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας για να κάνει το περιεχόμενο πιο «ελκυστικό».

Behind the words are hiding …awards.
Δηλαδή πίσω απ' τις λέξεις κρύβεται ο ...Αλέξης, αλλά δεν κάνει ομοιοκαταληξία, οπότε χρησιμοποίησα συνώνυμο του Αλέξη, τα ...βραβεία!  Τόσα βραβεία έχουμε λάβει με τον Αλέξη, εμείς οι πολίτες της έρμης αυτής χώρας.
Τι, όχι;

Άει στο διάολο! Έχει και ήχο αυτό το μαραφέτι που λέγεται ζωή, ρε!
Το μωρό γεννήθηκε κωφό και ακούει για πρώτη φορά με τη βοήθεια της επιστήμης, την μαμά του να του λέει σ’ αγαπάω!

Φτάνει οσονούπω ο κόμπος στο χτένι…
Λίγες ακόμα τέτοιου είδους πράξεις …γραψαρχιδισμού από την εξουσία προς τον κόσμο και στο τέλος θα σκάσει το καζάνι… Οι Μαλτέζοι τα έχουν πάρει στο …κρανίο!

Γεννήθηκε σαν σήμερα 23/10.
Ο Μέγας Μάνος…

Τρικυμία εν κρανίω…(ανάρτηση στο FB της 22ας Οκτωβρίου)
Νίκος Καρανίκας Η αριστερά χθες στην Μακρόνησο... πάνω από 2000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουρλιάζουν οι αριστεριστές της λαεν και της ανταρσυα ενω θα έπρεπε να ντρέπονται, όχι μόνο γιατί δεν είναι σε θέση να τιμήσουν την ιστορία και τους προγόνους τους, αλλά γιατί σήμερα στέκονται δίπλα στην ΝΔ και την διαπλοκή ( βλ. έντυπα και μμε του Μαρινάκη…κτλ), υιοθετώντας την ίδια ατζέντα με το διαπλεκόμενο κεφάλαιο και θεωρούν περισσότερο και απο το ΚΚΕ ότι τους ανήκει η μαρτυρική Μακρόνησο.

Αυτοί που παράτησαν τον αγώνα για να πίνουν τον καφέ τους στα αριστερά καφέ και στους διαδρόμους των υπηρεσιών, σώζοντας τις βίλες των εργοδοτών τους από τους πλειστηριασμούς, διαμαρτύρονται και είναι μόνο αντιΣυριζα, γιατί φορολογήθηκαν ως μικροαστοί ...με μνημόνιο απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σίγουρο είναι ότι η Μακρόνησος δεν είναι νησί των αριστεριστών. Αυτοί, τότε συνθηκολόγησαν δίνοντας λουλούδια στους γερμανούς φαντάρους και τώρα ψάχνουν με τον Μαρινακη και τον Κούλη το κοινό πρόγραμμα δράσης του Νοέμβρη.
(Η ορθογραφία και το συντακτικό έχει κρατηθεί ακριβώς όπως ήταν στην ανάρτηση).

Βουλευτικές προσφυγές και αναδρομικά.

Αυτό, που οι …αντιπολιτευτές που θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία και αρχίζουν να αραδιάζουν καραμπινάτες παπαριές μόνο και μόνο χάριν εντυπώσεων ενώ, στην περίπτωση αυτή ας πούμε, ο νόμος (Κατρούγκαλου, καλά ντε, μη βαράτε) βελτιώνει όσο γίνεται τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που είναι παλιές, δηλαδή παρμένες μετά από προσφυγές των βουλευτών ήδη από το 2008, και προσπαθεί να καθυστερήσει και να αποδώσει τμηματικά, κατά το δυνατόν, τα επιδικασμένα από χρόνια ποσά, πολύ πριν να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ουφ τα είπα όλα, αυτό λοιπόν, με ξεπερνάει. Αλλά καταλαβαίνω για μια ακόμα φορά πως η αντιπολίτευση δεν μπορεί να «χτυπήσει» αλλού την κυβέρνηση, γιατί όλα τα υπόλοιπα, αισχρά, που κάνει (η κυβέρνηση) θα έπρεπε να τα κάνει και η ίδια, αν ήταν αυτή στη θέση της και το χειρότερο, θα πρέπει να τα συνεχίσει αν πάρει την εξουσία, όπως ευελπιστεί. Οπότε μένει στα πυροτεχνήματα αυτού του τύπου ή «τη λέει» στον Τσίπρα για τα Αγγλικά του, για την επίσκεψη στις ΗΠΑ και άλλα πολλά …εμπριμέ!

Μακριά απ’ τα Γιάννενα είναι τόσο άνοστα.

Γράφει μια φίλη στο FB.

Κοίτα τώρα πώς μπορεί να διαβαστεί αυτό βάζοντας ένα και μόνο σημείο στίξης: Μακριά απ’ τα Γιάννενα, είναι τόσο άνοστα!

Ένα ...κόμμα κάνει το θετικόν του πράγματος, αρνητικόν! 

(Τώρα ποιο κόμμα είναι αυτό... Εδώ σε θέλω μάστορα!)

-Πώς πάει εκεί, όλα καλά;
-Ε, πως, καλά!
-Τα παιδιά, όλα καλά;
-Ε, πως, καλά!

-Η πεθερά, ο πεθερός, καλά; Εκείνες τι πίτες τις φτιάνει ακόμα η κυρά Μαρία;

-Μα ναι! Φυσικά με αλεύρι …ντίνκλελ!
-Οι τράπεζες σας; Όλες ΟΚ;
-Καλά, καλά, δυο κατέρρευσαν βέβαια και 200 χιλιάδες άνθρωποι, κάτοχοι ομολόγων, έχασαν …11δις ευρώ, αλλά κατά τα άλλα, όλα καλά!
-Που πήρα; Ελλάδα;
-Όχι καλέ! Βόρεια Ιταλία!

Απόψε θέλω αποδείξεις και ονόματα!

Αυτοί είναι οι 116 πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ (ονόματα)! Κάποιοι βέβαια, να μην τους αδικήσουμε, δήλωσαν πως κακώς το όνομά τους βρίσκεται στη λίστα γιατί έχουν από καιρό «παραιτηθεί» από τη διεκδίκηση των αναδρομικών.

Ανάλγητο κράτος κάνει κατάσχεση σε σπίτι πρώτης κατοικίας.
Τραγική είδηση. Η πρώτη φορά αριστερά τα έχει κάνει εντελώς σκατά (όντως, δεν κάνω καθόλου πλάκα) σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Δείχνει σαστισμένη και ανίκανη να διαχειριστεί δυο …καμήλων άχυρα!
Η είδηση από το Πρώτο Θέμα. Αν έχει τέτοιους «αντιπάλους» ο ΣΥΡΙΖΑ, τον βλέπω μέχρι το 2030 στην εξουσία, παρόλα τα εντελώς αληθή τα οποία ανέφερα προηγουμένως.
Διαβάστε λοιπόν το άρθρο και πείτε μου τι καταλάβατε.
Προσωπικά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη αν η άμοιρη αυτή γυναίκα έχασε ήδη το σπίτι της ή κινδυνεύει σοβαρά να το χάσει. Εσείς;

24 Οκτωβρίου 2017. Κατάκολο

 gk01_400_01 

Στο λιμάνι. Δεν είναι χιόνι, είναι …χαλάζι! Στις 23, μια μέρα πριν, παίζει να είχε και 25 βαθμούς Cο (πάνω απ’ το μηδέν)!

Οι νέες επενδύσεις (φρέσκιες προοπτικές στην οικονομία)!
(Για πληροφορίες κάντε κλικ στο ενοικιαστήριο.)

 gk02_400_01

Νοικιασμένη ζωή, νοικιασμένος θάνατος…

Από κομπίνες οι …αθρώποι, άλλο τίποτα.

Δηλώνανε αυτοκίνητα που ήταν άνω των 30 ετών, ως …αντίκες για να παίρνουν …ιστορικές πινακίδες και να κυκλοφορούν κανονικότατα!
Ε, τώρα πάπαλα αυτές οι πινακίδες, τουλάχιστον ως προς την ελεύθερη κυκλοφορία! Μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά.

Βγήκε ο κος Σόϊμπλε στο ΣΚΑΪ (πού αλλού;) και μίλησε-σχεδόν!-ως πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας.

Τον ρωτάει ο κος Παπαχελάς στο 12’:19’’.
-«Έχετε μια αίσθηση πόσο ήταν το κόστος αυτής της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη; όπως την αποκαλούμε συνήθως.»

-«Όχι και για να είμαι ειλικρινής, αυτά που λέει ο συνάδελφος Βαρουφάκης απέχουν τόσο πολύ απ’ την πραγματικότητα ώστε δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί τους».
(H μπάλα πιο πολύ στην εξέδρα δε γίνεται!)

Ενώ αυτά που λέει ο ίδιος είναι …μέσα στην πραγματικότητα.
Λέει δηλαδή, ας πούμε, πως η κατάσταση (στην Ελλάδα) φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο! Κάτι παίρνουν όλοι αυτοί, μαζικά.
Βέβαια φαντάζομαι πως τ’ ακούει αυτά ο …Μπάμπης στο ΣΚΑΪ και του ανάβει ο …γλόμπος!

Πολύ μας τα μπερδεύεις χερ Σόιμπλε μου, εδώ που τα λέμε! Θα πάθουμε κανένα …τριχασμό προσωπικότητας και θα θέλουμε κανα 200άρι την εβδομάδα για …3 ψυχιάτρους!
Επειδή είδα τη μισή συνέντευξη και βαριέμαι (πολύ όμως) να δω την υπόλοιπη και επειδή το τελευταίο που είδα είναι εκεί που λέει «…άλλωστε αυτό ισχύει και για τις άλλες χώρες που επωφελήθηκαν από προγράμματα της ευρωπαϊκής …σταθεροποίησης, δηλαδή την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και εν μέρει και την Ισπανία και την Κύπρο...»
Αυτό μου θύμισε έντονα εκείνο το ανέκδοτο(;)-ορισμό-του γάμου:
«Γάμος είναι το δέσιμο μεταξύ δυο ανθρώπων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δεν θα είχαν αν δεν έκαναν αυτό το γάμο».
Νομίζω  πως αυτός είναι μακράν και ο ορισμός του, φανερά πια, αποτυχημένου …γάμου μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.
Over and out παιδιά!
Υ.Γ.1 Φαίνεται πως η Διαστροφή είναι το
middle name μου! (άλλωστε «Δ» EINAI το middle name μου! Γεώργιος Δ(ημητρίου) Καλατζής!)
Δεν άντεξα λοιπόν και την είδα όλη τελικά… Αμ πώς; (Χατζηχρήστος!)

Σόϊμπλε, 22’:21’’: «…αλλά επεσήμανα βεβαίως και το εξής, το κόμμα του πρωθυπουργού Τσίπρα υποσχέθηκε προεκλογικά, ότι θα καταργούσε το προνόμιο των εφοπλιστών να φοροαπαλλάσσονται.
Η υπόσχεση αυτή δεν εκπληρώθηκε. Αντ’ αυτού μειώθηκαν οι συντάξεις των μικροσυνταξιούχων. Αυτή δεν ήταν απόφαση της Γερμανικής Βουλής…»
Και  το …πετάει αυτό έτσι απλά, λες και μπορεί η όποια κυβέρνηση να φορολογήσει τους …εφοπλιστές στο όμορφο, παγκοσμιοποιημένο …καθεστούλι που έχουν φτιάξει όλα αυτά τα αστέρια της πολιτικής που χρηματοδοτούνται από τους ίδιους …εφοπλιστές, τους οποίους θα φορολογούσε ο Τσίπρας! Που το επόμενο δευτερόλεπτο αλλάζουν σημαία στα καράβια τους και εξαφανίζονται*! Το δούλεμα της …αρκούδας!
Και τον Καραμανλή (τον...εθνάρχη) είχα ακούσει όταν έφυγε
 απ' την ενεργό πολιτική και πήγαινε στην εντελώς ουδέτερη θέση του προέδρου και νόμιζα πως μίλαγε ο ...Φλωράκης. Κι αριστερότερα ακόμα! Όταν πετάς απ' τα χέρια σου την καυτή πατάτα λες ό,τι θες. Όπως ακριβώς ο ίδιος, (ο Σόιμπλε) φαντάζομαι πως έχει φορολογήσει στη χώρα του το μεγάλο κεφάλαιο, όσο ήταν ΥΠΟΙΚ! Τι, όχι;
*Η είδηση στο
link είναι από το 2012!
Υ.Γ.2 10’:55’’. Καρφί για τη Ν.Δ. του πρώην Γερμανού ΥΠΟΙΚ.
Ο Σαμαράς, λέει, ζήτησε επίσημα από το Βερολίνο ένα …
time out στις μεταρρυθμίσεις ώστε να μην …πέσει, επειδή η αντίσταση από το λαό ήταν μεγάλη και ερχόταν και η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας που απαιτεί 60% πλειοψηφία! Γι’ αυτό και …έπεσε!
I rest my case your Honor…

Όντως, έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.
Απόστολος Πόντας. Υποψήφιος για πρόεδρος της …Κεντροαριστεράς!
Πραγματικά ό,τι να ‘ναι!
Και ναι, όπως καταλάβατε, δεν υπάρχει σωτηρία!

Αγριεύει το πράμα!
Ο Ρουβίκωνας απειλεί… Αυτό το  έχει καταφέρει η χρηστή διοίκηση της …Ευρώπης. Λαϊκίζω, ε; Τι να πω; Μπορεί. Αλλά τουλάχιστον λέω ευθαρσώς τη γνώμη μου.
Είναι επιχείρημα, πως αν ο γιατρός όντως εκβιάζει για φακελάκια είναι πιο λαϊκιστής από μένα;
Ή θα ακούσω το σωστό αντεπιχείρημα, αλλά για μια ευνομούμενη πολιτεία, ότι δηλαδή δεν μπορεί ο κάθε «πικραμένος» να παίρνει το νόμο στα χέρια του;
Το ερώτημα λοιπόν εδώ είναι, «ζούμε όντως σε μια ευνομούμενη πολιτεία;»
Ρητορικό βέβαια, αλλά ζωτικής σημασίας για την κατανόηση* ύπαρξης του Ρουβίκωνα και όλων των «αναρχικών;» «ομάδων» που έχουν εμφανιστεί με κάθε πιθανό σχήμα, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και πέρα. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλά και στην «πολιτισμένη» Ευρώπη. Εκεί που ομάδες μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ, αδειάζουν τα ράφια και δίνουν τα τρόφιμα σ’ αυτούς που δεν έχουν να φάνε.
Και τι σημαίνει τελικά ευνομούμενη πολιτεία;
Επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ μια ιστορία που νομίζω πως είναι σχετική. Μια πολύ καλή φίλη ζει μόνη της σε ένα διαμέρισμα μικρής πολυκατοικίας σε πολύ καλό προάστιο των Αθηνών.
Ακριβό προάστιο, ίσως και το ακριβότερο όλης Ελλάδας.
Στο διπλανό της, ιδιόκτητο, διαμέρισμα έμενε ένας γόνος πλούσιας οικογένειας, σαρανταφεύγα, όχι πιτσιρίκος δηλαδή, ο οποίος είναι «σοβαρός» χρήστης ουσιών. Ήταν πάρα πολύ ενοχλητικός αλλά σχετικά υποφερτός. Είπα δε ότι έμενε, γιατί ένα διάστημα, μάλλον οι δικοί του, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για την ιστορία, τον είχαν κλείσει σε κάποιο κέντρο αποτοξίνωσης ή μάλλον ψυχιατρείο. Γιατί εκτός από χρήστης είναι μάλλον και σχιζοφρενής, πάντως είναι κλινική περίπτωση. Όμως ο τύπος, κάποια στιγμή, γύρισε στο διαμέρισμά του. Και άρχισε η κόλαση για τη φίλη μου. Ο χρήστης-σχιζοφρενής (συνδυασμός που …σκοτώνει!) που μετά τον εγκλεισμό του χειροτέρεψε απελπιστικά, της έφραζε την είσοδο του σπιτιού της και δεν την άφηνε να μπει μέσα (της έλεγε πως αυτή τον είχε καταδώσει και τον μπουζούριασαν), της έσπασε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου της, έβγαινε και πυροβολούσε στον κήπο με ένα αεροβόλο απ’ το μπαλκόνι του, που συνορεύει κολλητά με το δικό της. Όταν καθότανε στο μπαλκόνι της που είναι ισόγειο, ερχόταν από δίπλα και της έλεγε να τον αφήσει να μπει μέσα στο σπίτι της για να της δείξει πώς πρέπει να κλειδώνει για να μην μπουν κλέφτες! Και άλλα απίστευτα πράγματα, ένα απ’ αυτά πάρα πολύ σοβαρό,  που πραγματικά δεν τα θυμάμαι. Ό,τι πιο τρελό μπορεί να σκεφτεί κανένας. Κάποια στιγμή, ομαδικά, όλοι οι ιδιοκτήτες κατέφυγαν στην αστυνομία. Εκεί τους είπαν ότι ξέρουν την περίπτωση και ότι καλό θα ήταν για να μην κινδυνεύουν να …φύγουν απ’ το σπίτι τους! (Η ευνομούμενη πολιτεία που λέγαμε;)
Με τα πολλά κάποια στιγμή κατάφεραν το δήμο να βγάλει εισαγγελική παραγγελία και να πάρουν τον τύπο με χειροπέδες σε κρατικό ψυχιατρείο. Αυτό νομικά σημαίνει τουλάχιστον 40 μέρες εγκλεισμό.
Σε 10 μέρες ήταν πάλι πίσω! Για εκδίκηση τους έδεσε με σχοινιά την πόρτα της εισόδου και τους εγκλώβισε στα σπίτια τους! Ξέχασα να πω πως όταν  πυροβόλησε με το αεροβόλο και κάλεσαν την αστυνομία, τον συνέλαβε και τον κράτησε στο τμήμα …δύο ολόκληρες ώρες.
Προσέξτε, ο άνθρωπος δεν είναι χαζός. Τρελός είναι. Καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ποιος του κάνει τι και εκτός αυτού, λόγω της σχιζοφρένειας, υποψιάζεται και άλλα που δεν του έχει κάνει κανένας.
Η κατάσταση αυτή κοντεύει ένα χρόνο έτσι.
Η φίλη μου δε μένει πια σπίτι της… Και είναι μια ευκατάστατη-σχετικά τώρα πια-αστή. Σκεφτείτε αυτό να συνέβαινε σε υποβαθμισμένη περιοχή. Πιστεύετε ακόμα πως ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία;
Και αν κάποιος από τους ενοίκους της πολυκατοικίας πάρει το νόμο στα χέρια του; Ας μπει ο αναγνώστης, αν και αυτό είναι και το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου, χωρίς πλάκα, στα παπούτσια των ανθρώπων που «ζουν» μ’ αυτό τον τύπο στην ίδια πολυκατοικία…
Και θέτω το απλό ερώτημα για να κλείσουμε(;) αυτό το θέμα.
Τι θα έκανες εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αν δεν είχες μια και ο γιατρός σου ζητούσε για να χειρουργήσει τη μητέρα σου φακελάκι; Θα τον κατήγγειλες στην αστυνομία; Κι αν η επέμβαση ήταν επείγουσα; Θα τον έπιαναν αφού η μάνα σου ήταν πια στο μνήμα;
Λαϊκίζω επικίνδυνα, το ξέρω. Παίρνω το ρίσκο…
*Όταν λέω κατανόηση δε σημαίνει πως συμφωνώ. Σημαίνει πως αντιλαμβάνομαι την αιτία που δημιουργεί αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Από την άλλη, όσοι εξισώνουν αυτές τις ομάδες με τους χρυσαυγήτες που επιτίθενται εναντίον των μεταναστών, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι σαν αυτούς που υποστηρίζου τη θεωρία των …κακών άκρων. Πλήρης ισοπέδωση δηλαδή.

Να και η vegan …επανάσταση.
Σπάσανε κρεοπωλείο στα Εξάρχεια! Μια ομάδα αναρχικών διαμαρτυρόμενοι για την κακοποίηση των ζώων. Σωστή κίνηση μάγκες!
Είναι σα να χτυπάς έναν πολίτη που πληρώνει σε κάποιο μαγαζί κάτι, επειδή χρησιμοποιεί χρήματα. Και μ’ αυτό να θέλεις να πλήξεις τις …τράπεζες! Φστ Μπόϊνγκ και τα μυαλά στα κάγκελα!

Μολότοφ εναντίον Αστυνομικού Τμήματος.
Ο Κύριος Μητσοτάκης μιλάει για την …επίσκεψη με μολότοφ στο Α.Τ. Πεύκης.

(Ή πού μας πάνε …3000 άνδρες μόνους μας-κατά το γνωστό ανέκδοτο*, σε σχέση βέβαια με την υπερβάλλουσα προσπάθεια των αστυνομικών που αισθάνονται τελείως …απροστάτευτοι!)
*Ένας φαντάρος σε μεγάλη πορεία κατά τη διάρκεια πολέμου γυρίζει στο διπλανό του και ρωτάει.
-Ρε Μήτσο, πόσοι είμαστε σ’ αυτήν την πορεία;
-Ξέρω ‘γω; Δε θα ‘μαστε ίσα με 3000;

-Και πού μας πάνε ρε Μήτσο 3000 άνδρες …μόνους μας;

Ο …βατομουρένιος λόφος δεν θα ξανακούσει το τραγούδι του…

Τουλάχιστον όχι από τον «ορίτζιναλ» ερμηνευτή του, τον Fats Domino που μας άφησε την Τρίτη, στις 24.10.2017. Μια μέρα πριν θα ήταν ..Blue Monday. Ήταν 89 ετών και παλιός φίλος του ElvisBlueberry Hill

Η Καταλονία ανεξάρτητο κράτος;

Κατά τα άλλα η Ελλάδα είναι το «ατίθασο» και  …κακό παιδί της Ευρώπης. Και όλα είναι κομ ιλ φο (comme il faut!) σ’ αυτήν την όμορφη ένωση των κρατών της! Έχουμε ακόμα πολλά να δούμε, είναι σίγουρο.
Μη ξυπνήσουν και οι …Κρητικοί κάποια στιγμή και τα δούμε όλα!

Γιατί γιορτάζουμε στις 28/10 και όχι στις 12/10;(απελευθέρωση)
Δεν είναι και τελείως παράλογο, εδώ που τα λέμε. Αν και στο τέλος του σημειώματος υπάρχει μια ελαφρώς διαφορετική εξήγηση για το γεγονός.

Τι όχι ρε παιδιά;

ΝΑΙ ΛΕΜΕ!

Α, ρε Λουκιανέ…

Εξαιρετικός φωτογράφος. Σε μια επίκαιρη φωτογραφία.
Eolo Perfido.

Μοντέρνος Χίτλερ!

 gk03_400_01

Αν το δεις δε σε συνδυασμό με την επίκαιρη ταινία τρόμου It!
Δένει απόλυτα!

ΜΜΜ! (Μακάρι να ήταν επιφώνημα ευχαρίστησης!)
Θέλω να μου κάνεις μμμ!)

Για τη νέα πραγματικά πολύπλοκη ιστορία με τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δε θα γράψω τίποτα άλλο, κάνω απλά copy paste μια παράγραφο από το site, athenstransport.com
“ -Τι γίνεται αν λήξει το προϊόν κομίστρου πριν ολοκληρώσω τη διαδρομή μου;
-Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό αν το προϊόν κομίστρου έχει λήξει πριν από την έξοδο από ένα σταθμό, η μπάρα δεν θα ανοίξει για την έξοδο του επιβάτη. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο επιβάτης θα πρέπει να πατήσει το κομβίο κλήσης του υπεύθυνου του σταθμού για να του ανοίξει και να εξέλθει.”

Πες πως υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των συρμών (πρώτη φορά θα είναι;) και ένας ικανός αριθμός επιβατών σ’ έναν συρμό έχει …ληγμένα εισιτήρια. Και φτάνουν στην έξοδο αρκετά άτομα που τα εισιτήριά τους δεν είναι ικανά ν’ ανοίξουν τις μπάρες. Μη μου πείτε πως θα το έχει προβλέψει ο-ανύπαρκτος συνήθως!- υπάλληλος του σταθμού στον οποίο θα επιχειρήσουν να εξέλθουν οι επιβάτες, γιατί θα γελάσω κινέζικα! Και πανικοβάλλονται λοιπόν και οι υπόλοιποι επιβάτες γιατί η έξοδος έχει μπλοκάρει και δεν μπορούν να βγουν από το σταθμό! Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη φαντασία σας…
Απλά θα συμπληρώσω πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους. Γιατί όλα αυτά τα μηχανήματα χρειάζονται συντήρηση. Χωρίς αυτή, η ευκολία των αυτοματισμών μετατρέπεται σε σοβαρό πρόβλημα. Και από την πορεία της εταιρείας του μετρό η συντήρηση δεν είναι το δυνατό της σημείο (εδώ δεν είχαν μελάνια τα ακυρωτικά για το απλό, χάρτινο, εισιτήριο και έβγαινε χωρίς ημ/ναι και ώρα!). Ίδωμεν. Προς διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, εδώ είναι το επίσημο
site των νέων εισιτηρίων.

Καλέ τι γιορτάζουμε την 25η …ΟκτωΜβρίου;
Ο «δημοσιογράφος»-Μβρίου!-εκτίθεται περισσότερο απ’ αυτούς που του απαντάνε λάθος στη …λανθασμένη ερώτηση!
Είπαμε, δεν υπάρχει σωτηρία.

Δεν είναι διασταυρωμένο αλλά anche se non è vero, è ben trovato!
(ακόμα κι αν δεν είναι αληθινό, είναι ευρηματικό!)

«Ο εκπροσωπος του Μητσοτακη στην καταθεση στεφανων στο Κερατσινι για την σημερινη Εθνικη Επετειο, βουλευτης της ΝΔ Τραγακης, αφου πρωτα ζητησε να ανατραπει το προγραμμα και να προηγηθει η καταθεση στεφανων, των ομιλιων, για να "προλαβει" να παει κι αλλου, επειτα κατεθεσε "κλεμενο" στεφανι!!! Συγκεκριμενα ο βουλευτης της ΝΔ αρπαξε το στεφανι της Περιφερειας Αττικης και αφου το κατεθεσε περηφανος και κορδωτος αποχωρησε αμεσως.

Στην αρχη νομιζαμε πως ειχε γινει λαθος και στη βιασυνη του μπερδεψε τα στεφανια.

Εμβροντητοι ανακαλυψαμε οτι ο βουλευτης αρπαξε το πρωτο στεφανι που βρηκε μπροστα του γιατι πολυ απλα δεν ειχε δικο του!!!

Απυθμενο θρασσος !!!

Τελικώς... Ειναι αδιστακτοι και κωμικοτραγικοι!!!!»
Από τη
FB φίλη Efi Zissi.

Τραγάκης παιδιά,  και …βρομάει (που έλεγε κι ο Πανούσης σ’ ένα απ τα πιο παλιά του σόου στο Κύτταρο, για κείνον τον απίθανο-συγχωρεμένο πια-υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Κουλουμπή!)
Γέλασα πολύ! Πολύ όμως!

Τι φωνάζετε καλέ;
Για το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος που ο Τσίπρας το έκανε «ΝΑΙ» λέω!
Χαχαχαχα!

Εδώ τόσα χρόνια, από το 1940, γιορτάζουμε το «Alors, c'est la guerre!» («Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμος!») του Ματαξά ως … «ΟΧΙ»!
Τι, …όχι;
Υ.Γ. Σ’ αυτό το ολίγον περιθωριακό
link εκτός από το ότι υπάρχει μια ολίγον διαφορετική από την προηγούμενη σ’ αυτό το σημείωμα, λογική εξήγηση ως προς το γιατί γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου και όχι την απελευθέρωση, θα βρείτε πιο …γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το γεγονός του «ΟΧΙ». Παραδείγματος χάρη, ο συντάκτης του κειμένου στο link  λέει, πως τη Γαλλική αυτή φράση ο Μεταξάς την είπε, αλλά με ερωτηματικό: «Alors est que c'est la guerre?» («Δηλαδή έχουμε πόλεμο;»). Πράγμα που αλλάζει εντελώς την εικόνα δια τον …τσαμπουκά και τη σιγουριά του ανδρός.
Τι, …όχι;

******************************************

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το βιβλιο του Γιώργου Καλατζή: “A family Story 1924-1967» που μπορείτε να το βρείτε, ΕΔΩ!

georgebook_400Μένοντας ορφανός στα …56 μου, αναγκάστηκα να κάνω μια εκκαθάριση των πραγμάτων που υπήρχαν, στο πατρικό μου σπίτι. Ανακάλυψα έτσι διάφορα ντοκουμέντα που, αν το σκεφτόσουν δεύτερη φορά, βάζοντάς τα στην άκρη για φύλαγμα, σίγουρα θα τα ξεφορτωνόσουν! Γιατί να φυλάξεις για 57 χρόνια ένα εισιτήριο τρένου που έβγαλες για να πας από το Παρίσι στη Μπολόνια; Τι να το κάνεις; Έχει καμιά αξία; Τελικά αποδεικνύεται πως έχει. Ένα τέτοιο ντοκουμέντο, που είναι ασήμαντο τη στιγμή που το χρησιμοποιείς, μισό αιώνα αργότερα έχει αποκτήσει ένα όμορφο μυστήριο, μια θεσπέσια γυαλάδα, καθώς κάνει να αναβλύζουν εικόνες απ’ τα παλιά, ήχοι ξεχασμένοι, που μπορεί να μην υπ άρχουν πια, αρώματα εποχής που είναι παρελθόν. Όλα αυτά τα αναμνηστικά, μαζί με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που τους αφορούν, σχημάτισαν μιαν ιστορία που νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Γιατί αν, παράλληλα με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου παίξετε παζλ με τις «άχρηστες» πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο, θα εμφανιστεί μπροστά σας και μια διαφορετική, παγκόσμια φωτογραφία της περιόδου από το 1924 ως το 1967. Καλό παιχνίδι!
– Γιώργος Καλατζής

 

 


       
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi