Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Resource for Foreigners in Finland  
Ovi Bookshop - Free Ebook
worldwide creative inspiration
Ovi Language
Michael R. Czinkota: As I See It...
The Breast Cancer Site
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
A week (09-15.10.2017) in Review all in ...Greek
by George Kalatzis
2017-10-16 09:18:11
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Νέος εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. ο κος Κωνσταντίνος Ζούλας.

Μα υπάρχει διαγωνισμός, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ακαταλληλότερο πρόσωπο, στην ακαταλληλότερη θέση;

 kalat01_400_03

Και ξεκινάμε με το …διαφυλικό ζήτημα.
Τα χουμε παίξει, όντως… Δεν υπάρχει σωτηρία.

 kalat02_400_03

Ο κύριος Ανδρέας δείχνει να έχει καταλάβει πως το νομοσχέδιο δεν είναι για να σου επιτρέψει, 15 χρονών, να βρεθείς στο χειρουργείο και να φτιάξεις αιδοίο ή πέος, αλλά για να αλλάξεις όνομα στην ταυτότητα και από Παναγιώτη να σε λένε Παναγιώτα ή το αντίστροφο. Απλά, κοίτα να δεις πού πήγε το μυαλό του!

Τουλάχιστον οι ανορθόγραφοι ...ξαναξεσκόνισαν τις λέξεις: 
Το φίλο, το φύλο και το φύλλο.

 Τι, όχι;

 kalat03_400_02

Λεβεντάνθρωπος.

Κοίτα τώρα τι μου πέρασε απ' το μυαλό πριν λίγο, ακούγοντας τον κο Λεβέντη στη βουλή, για το γνωστό θέμα του φύλλου, εεεε, του φίλου, εεεε, του φύλου. (Κάποιο απ’ τα τρία θα είναι σωστό διάολε!) 
Πως, λέει, δεν υπάρχει κανείς για να ψηφίσεις (η δικαιολογία πολλών, οι οποίοι ψήφισαν Λεβέντη στις τελευταίες εκλογές και τον έβαλαν στη βουλή) και αυτό το σύστημα που ζούμε (όλος ο δυτικός κόσμος νομίζω) το ονομάζει κοινοβουλευτική δημοκρατία. 
Ενώ θα έπρεπε να λέγεται, «για λίγο κοινό βολευτική δημοκρατία...»

Ο διαφυλισμός και πώς να τον …αποκτήσετε!
Ιδιαίτερα μαθήματα για το πώς μπορεί να σκεφτεί να γίνει κάποιος διαφυλικός (τρανσέξουαλ κοινώς), από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κο Κυρ. (μη γράψω μόνο το αρχικό, Κ. γιατί θα υπάρξουν παρεξηγήσεις, ε;) Μητσοτάκη και μάλιστα στη Βουλή.
(Α! Αν δεν θέλετε να δείτε όλο το απόσπασμα, πηγαίνετε περίπου στο 18ο λεπτό)

Πρώτη είδηση ο διαφυλισμός λοιπόν.
Εκτός από τον διαφυλισμό
από το πλάι στα ψιλά των ειδήσεων (και αν), περνάνε πάνω απ’ τα κεφάλια μας σαν τις σφαίρες του Σπίλμπεργκ στο φιλμ  «η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν», στην απόβαση στη Νορμανδία, πλειστηριασμοί (ξεκίνησαν ήδη), ξεπούλημα Ελληνικής …Ριβιέρας και αεροδρομίων που τελικά θα τα πληρώσουμε κι από πάνω, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Σκουριές, χρεωκοπημένες τράπεζες με κάπιταλ κοντρόλ, 60 χρόνια εθελουσίας υποτέλειας μας, που υπογράψανε με το δικό μας αίμα, ό,τι τους δώσανε οι «δανειστές» οι τελευταίες 3 (μήπως είναι τέσσερις;) κυβερνήσεις, με τελικό προορισμό την εξόντωσή μας, εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων (και όχι μόνο), τα οποία κατακτήθηκαν τα τελευταία 100(;) χρόνια, αστυνομοκρατία, που δικαιολογείται λόγω της, και καλά, τρομοκρατίας, δικαιοσύνη και υγεία στα πρόθυρα κατάρρευσης, φτώχεια, ανεργία 22% επίσημη, 40% λέω εγώ ανεπίσημη, παιδεία χειρότερη από του 1960-70, μισθοί που είναι σα χαρτζιλίκι με απεριόριστες ώρες δουλειάς, συντάξεις αντισυνταγματικά κουτσουρεμένες, φυγή των καλύτερων μυαλών της Ελλάδας στο εξωτερικό, ρατσισμός, φασισμός, προσφυγικό, κτηνώδης βία, άστεγοι, πείνα, προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλων (βλέπε …ΔΟΜ= Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, αλλά και πριν ο ΔΟΛ, όμιλος Σκάι, ΕΡΤ και τα ρέστα) και φόροι, φόροι εις τη δεκάτη!
Κατά τα άλλα ο κος Τσίπρας έκανε το επαναστατικό του καθήκον για ένα μάλλον όχι και τόσο αυτονόητο ζήτημα (όπως το χαρακτήρισε στο λόγο του) εκφωνώντας έναν …«αριστερό λόγο» στη βουλή ικανοποιώντας έτσι τα …αριστερά του ένστικτα.
(Δεν μπόρεσα να τον παρακολουθήσω όλο, λυπάμαι…)
Φυσικά δεν παίρνω θέση, δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον που, στο όχι και τόσο αυτονόητο ζήτημα (λίνκ πιο πάνω), τη γνώμη δηλαδή της παιδοψυχιατρικής εταιρείας που είναι κατά του νομοσχεδίου, υπάρχει σοβαρός αντίλογος!
Άντε τώρα, εσύ ο απλός πολίτης να βγάλεις συμπέρασμα. Το θέμα είναι ότι, με νόμο ή χωρίς νόμο οι άνθρωποι αυτοί θα λοιδορούνται και θα προπηλακίζονται μέχρι ο άνθρωπος να αποβάλει το ΕΓΩ του και να μπορέσει να μπει στα παπούτσια του συνανθρώπου του. Να καταλάβει πως αυτό που είναι αυτός, υπάρχει περίπτωση βρε αδερφέ, να ΜΗΝ είναι ΟΛΟΙ οι άλλοι! Να σέβεται δηλαδή τη διαφορετικότητα κατανοώντας πως και αυτός ΕΙΝΑΙ διαφορετικός!

Εν ολίγοις οι διαφυλικοί και όσοι ξεφεύγουν από το μέσο όρο, δεν θα πάψουν ποτέ να υφίστανται μπούλινγκ.
Και για να κλείσουμε τα περί διαφυλισμού, επιτρέψτε μου να πω, επειδή ξέρω πως πολλοί θα βαρεθούν να διαβάσουν τα λίνκ που περιέχονται στο κείμενο-αν φτάσουν ως εδώ και στο δικό μου κείμενο δηλαδή-τα οποία δίνουν την πλήρη εικόνα όλου αυτού του σόου ένθεν κακείθεν, πως με το νομοσχέδιο που τελικά ψηφίστηκε, δεν δίνεται καμία δυνατότητα «αλλαγής φύλου» στα 15 - αυτή υπάρχει ήδη έτσι κι αλλιώς και είναι νομοθετημένη με άλλους τρόπους. Αυτό που δίνεται είναι το εξής: Το άτομο μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα της επιλογής του στην ταυτότητα. Είναι ένα θέμα διοικητικό, νομικό και όχι ψυχιατρικό. Απλά το θέμα «αλλαγή φύλου» είναι πολύ πιο πιασάρικο απ’ την αντιπολίτευση. Αλλά και από την κυβέρνηση, για να παριστάνει τη μεγάλη …αναμορφώτρια της ελληνικής πραγματικότητας.
Βοήθειά μας…

Και για το τέλος, ο Άρης! (Όχι ο Βελουχιώτης καλέ!)

 kalat04_400_02

Να δώσω τώρα άλλο ένα θέμα για πρώτη είδηση;
Γιατί ποιον νοιάζουν τώρα οι πρόσφυγες που δέρνονται ή το ξεπούλημα των πάντων και όλα αυτά της προηγούμενης τοποθέτησης;
Αυτό είναι Θεματάρα!
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που το δημοσιεύει το πρώτο Θέμα!
Θα έλεγα πως μάλλον πρέπει να γίνει μια συζήτηση στη βουλή γι’ αυτό το πιπεράτο γεγονός. Να καταλάβουν και κάτι από τη διαδικασία των συνεδριάσεων και τα …πρωινάδικα των ιδιωτικών καναλιών. Να μην τα περιμένουν όλα απ’ τον κο Βερύκιο…

Ο  μεσιέ Πράιμ Μίνιστερ μας, τα κατάφερε να ... «παγκοσμιοποιήσει άλλη μια ελληνική λέξη, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με τη λέξη «μαλάκας»:

 kalat05_400

Την Kolotumba!
Λίγο-πολύ αυτό λέει και το κείμενο στη, συντηρητική, ισπανική, Ραχοϊκιά,  
El Pais!
Βέβαια να μην ...χρεώσουμε τον όρο στον Τσίπρα. Στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι πολύ πιο παλιός. Ο Τσίπρας απλά τον ...επιστημονικοποίησε με την αριστερή του …μαεστρία!
Από το Σαμαρά και το Ζάππειο ένα, έως τον αντιπρόεδρο της σημερινής ΝΔ που ενώ λοιδωρούσε (για να μην πω έβριζε) το σημερινό πρόεδρο και την παράταξη γενικά, τώρα είναι 2ος τη τάξη στην ...ίδια παράταξη!

Φυσικά δεν συγκρίνω τίποτα. Ούτε όλα αυτά είναι θέματα για να τα βάζεις σε ζυγαριά.
Απλά επειδή η μνήμη των ανθρώπων είναι κοντή, τα θυμίζω.

Εδώ είναι οι μεγαλύτερες κωλοτούμπες ΟΛΩΝ.

Ο Σύριζας θα μείνει τελικά ΚΑΙ για κυβέρνηση της …φούντας!

Έρχεται στη Βουλή νόμος για ελεύθερη κάνναβη.

Σα σήμερα, 12/10, το τέλος της κατοχής της Ελλάδας απ’ τους Γερμανούς.
Πόσες ζωές πόσες σκέψεις, πόσα όνειρα, πόσοι άνθρωποι, πόσοι καημοί. Υπάρχουν πολύ λίγοι πια που ήταν αρκετά μεγάλοι τον Οκτώβριο του 44 για να θυμούνται τα γεγονότα... Λέτε μετά από 60 χρόνια που τελειώνουν οι ...εποπτείες απ’ την Ευρωπαϊκή, Γερμανική Ενότητα, να αρχίσουν να το γιορτάζουν οι απόγονοί μας ως μια νέα απελευθέρωση; Λέω εγώ τώρα. Αλλά δε με νοιάζει κιόλας. Καθόλου. Ούτως ή άλλως τότε δε θα είμαι ούτε καν ανάμνηση κανενός... Κι αν υποθέσουμε πως θα μπορούσα να είμαι, μάλλον με κατήφεια θα με θυμόταν. Με τόση ζημιά που κάναμε στους επόμενους, που έχουν πάρει ήδη σειρά στην εκκίνηση της ζωής τους ή βρίσκονται ήδη στη διαδρομή, μάλλον με ανάθεμα θα θυμούνται όλους της γενιάς μου (και όχι μόνο).

Περασμένη είδηση, αλλά σοβαρή.

Έφυγε απ’ την Ελλάδα η Froneri (θυγατρική της Nestle) η οποία είχε αγοράσει το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ τον Αύγουστο του 2016. Ζημιογόνο ήταν, ζημιογόνο έμεινε τελικά. Είναι που αναπτύσσεται η οικονομία και βγαίνουμε απ’ την κρίση. Ο κόσμος έκοψε να αγοράζει ακόμα και το παγωτάκι απ’ το ψυγείο του ψιλικατζίδικου.
Κύριοι της κυβέρνησης για πείτε αλεύρι…

Σελφοκόνταρο πάντως δε το λες…

 kalat06_400_01

Να μην παίξει κι αυτός όπως και προηγούμενοι πολιτικοί;

 kalat07_400_01

Φαντάζομαι πως η επιγραφή «Alexis Tsipras» στο κοκ πιτ δεν είναι φωτοσοπιά, έτσι; Πάντως μετά τον Ελ. Βενιζέλο, το Φεβρουάριο του 1912, ο οποίος πέταξε με ένα Nieuport των 50 ίππων (αυτός μάλιστα! ήταν γενναίος!) και τον Κων/νο Μητσοτάκη που πέταξε στις 22 Μαρτίου του 1992, ο κος Τσίπρας είναι ο 3ος πρωθυπουργός της χώρας που πετάει με πολεμικό αεροσκάφος.

Ακολουθούν ασχολίαστες …ευχάριστες «ειδήσεις»!

 kalat08_400_01

 kalat09_400

 kalat10_400

Έφυγε ξαφνικά ο αδερφός της Αλεξίου, ο Γιώργος Σαρρής…

Έχουμε μείνει πια με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά

Περίεργη (και τραγική) αυτή η ιστορία με το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Θα βγει άκρη άραγε; Μπορεί, γιατί οι δολοφόνοι ήταν εντελώς χύμα!

Κυκλοφορεί οσονούπω από το «Μετονόμο»

 kalat11_400

Κυκλοφορεί τέλος Οκτωβρίου
«για τον Μάνο Λοΐζο / Μικρές ιστορικές καταγραφές»
Οι εκδόσεις Μετρονόμος, τιμώντας τον σημαντικό δημιουργό που πέρασε απ’ τη μνήμη στην καρδιά, παρουσιάζουν το βιβλίο «για τον Μάνο Λοΐζο – Μικρές ιστορικές καταγραφές». Τα κείμενα από φίλους και συνεργάτες που περιλαμβάνονται δημοσιεύτηκαν στο πρόγραμμα της συναυλίας η οποία δόθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Σεπτέμβριο το
υ 1985 για τα τρία χρόνια απουσίας του συνθέτη. 
Στην παρούσα έκδοση, που σχεδίασε ο Πέτρος Παράσχης, Petros Paraschis προστέθηκαν η αναλυτική εργογραφία του Μάνου Λοΐζου (μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, δισκογραφία), χρονολόγιο από τον Γιώργο Τσάμπρα και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που βρέθηκε στο αρχείο του από την κόρη του Μυρσίνη.

13 Οκτωβρίου του 1944. Η μάχη της Ηλεκτρικής.
Η Αθήνα παρά λίγο να μείνει χωρίς ρεύμα όταν οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής την εγκατέλειπαν, τον Οκτώβρη του 44. Γλύτωσε παρά τρίχα, χάρη στον ηρωισμό μιας χούφτας πατριωτών. Ένα εξαιρετικόΝτοκιμαντέρ του πολύ καλού δημοσιογράφου, Γιώργου Κουβαρά, που δίνει στη δημοσιότητα το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σίγουρα είναι η επιτομή της έκφρασης «τρικυμία εν κρανίω».

 kalat12_400

Προσέξτε καλά την απεικόνιση μέσα στο στεφάνι.
Νομίζετε πως τρολάρω;

Ορίστε, δεν πρόλαβε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους τρανς και…

 kalat13_400

Αυτός ο τόπος ευνοεί την τραγωδία… Από αρχαιοτάτων χρόνων…
Μια σύγχρονη Μήδεια;

Μητέρα σκότωσε την 17χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε

Ούτε ονόματα, ούτε τίποτα. Στα ψιλά…
Παραιτήσεις 10 στελεχών της Πειραιώς για πωλήσεις δανείων με έκπτωση. Διαβάστε το, αξίζει. Σιγά την παρανομία καλέ!

Και τελειώνουμε με ένα καλό νέο!
Το πρώτο «ελληνικό» (τα εισαγωγικά επειδή είναι ελληνική πατέντα που, για μένα δυστυχώς, κατασκευάζεται στην Κίνα) ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έστω κι έτσι είναι μια καλή ιστορία, όπως και να το κάνουμε.

Επί του …πειστηρίου!

Πήγε η καρδιά μου στη θέση της.
Τελικά ο Λεβέντης δεν παραιτείται.

Ευτυχώς για την παρτίδα.

******************************************

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το βιβλιο του Γιώργου Καλατζή: “A family Story 1924-1967» που μπορείτε να το βρείτε, ΕΔΩ!

georgebook_400Μένοντας ορφανός στα …56 μου, αναγκάστηκα να κάνω μια εκκαθάριση των πραγμάτων που υπήρχαν, στο πατρικό μου σπίτι. Ανακάλυψα έτσι διάφορα ντοκουμέντα που, αν το σκεφτόσουν δεύτερη φορά, βάζοντάς τα στην άκρη για φύλαγμα, σίγουρα θα τα ξεφορτωνόσουν! Γιατί να φυλάξεις για 57 χρόνια ένα εισιτήριο τρένου που έβγαλες για να πας από το Παρίσι στη Μπολόνια; Τι να το κάνεις; Έχει καμιά αξία; Τελικά αποδεικνύεται πως έχει. Ένα τέτοιο ντοκουμέντο, που είναι ασήμαντο τη στιγμή που το χρησιμοποιείς, μισό αιώνα αργότερα έχει αποκτήσει ένα όμορφο μυστήριο, μια θεσπέσια γυαλάδα, καθώς κάνει να αναβλύζουν εικόνες απ’ τα παλιά, ήχοι ξεχασμένοι, που μπορεί να μην υπ άρχουν πια, αρώματα εποχής που είναι παρελθόν. Όλα αυτά τα αναμνηστικά, μαζί με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που τους αφορούν, σχημάτισαν μιαν ιστορία που νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Γιατί αν, παράλληλα με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου παίξετε παζλ με τις «άχρηστες» πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο, θα εμφανιστεί μπροστά σας και μια διαφορετική, παγκόσμια φωτογραφία της περιόδου από το 1924 ως το 1967. Καλό παιχνίδι!
– Γιώργος Καλατζής

 


      
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi