Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Visit Ovi bookshop - Free eBooks  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Stop human trafficking
Ovi Language
Michael R. Czinkota: As I See It...
The Breast Cancer Site
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Για ποιό ...φύλο μιλάμε;
by Thanos Kalamidas
2017-10-12 10:45:03
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα δημιουργήθηκε η συνηθισμένη αλλοπρόσαλλη φασαρία που είχε στο κέντρο της τον κάθε αγράμματο και αμόρφωτο, από εξωγήινους πολιτικούς μέχρι τον κάθε άχρηστο ανεγκέφαλο καφενόβιο χρυσαυγήτη. Και φυσικά σαν την κλανιά που ποτέ δεν λείπει, το παπαδαριό. Η άποψή μου είναι ότι η βλακεία έχει έναν τρόπο μόνιμα να κερδίζει στην Ελλάδα και γι’ αυτό υπάρχουν, εκτός από το Σοσιαλιστικό κίνημα της Φώφης, και κινήματα κατά των εμβολίων ή αυτοί που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη και το παστίτσιο προφήτης.

than01_400Τέλος πάντων, αυτά είναι ένα θέμα και το θέμα για τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου άλλο, και δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο αυτό που ήθελα να γράψω αν και με ένα στρεβλό τρόπο και τα δυο με …ενέπνευσαν. Εγώ δεν διαφωνώ ότι το θέμα της αναγνώρισης ταυτότητας φύλου είναι σημαντικό, και επιτέλους έχει υποχρέωση η Ελλάδα – το κράτος Ελλάδα κι όχι οι πολιτικοί που φοβούνται μη χάσουν ψήφους “πιστών” του κώλου – να κάνει κάτι για το θέμα, όχι γιατί της το λέει η ΕΕ ή όποιος άλλος κερατάς, αλλά γιατί έτσι κάνει μια δημοκρατική χώρα που ενδιαφέρεται για τους πολίτες της ανεξαιρέτως και χωρίς διακρίσεις. Και να τελειώνει με κάτι τέτοια θέματα που θα έπρεπε να είναι λεπτομέρειες και να ξεπετάγονται μέσα σε μισή ώρα χωρίς να το κάνει θέμα από άλλους πλανήτες ο Κούλης.

Το θέμα όμως όπως ήδη έγραψα είναι αλλού και δείχνει περισσότερο από κάθε άλλο πόσο εξωγήινοι είναι οι πολιτικοί μας, πόσο εκτός πραγματικότητας είναι όλοι όσοι έχουν ρόλο στην Ελληνική κοινωνία με οποιαδήποτε μορφή και πόσο άρρωστη και μεσαιωνική είναι η ίδια, αυτή καθ’ αυτή, η κοινωνία μας.

Για πάμε λοιπόν να δούμε κάποια στοιχεία για το φύλο που είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά και νομικά εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα.

Η κατανομή του εργατικού δυναμικού ανά φύλο άνω των 15 ετών είναι 44% γυναίκες και 63% άνδρες, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών οι γυναίκες απασχολούνται σε ποσοστό 80%. Εδώ ίσως να αισθανθήκατε οι πολλοί ότι η ισότητα κερδίζει, γίναμε Ευρωπαίοι, μείναμε ευρώ και άλλες τέτοιες αηδίες.

Αμ δε. Γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις ή γενικότερα σε θέσεις ευθύνης, μόλις αγγίζουν το 19% και οι περισσότερες από αυτές είναι στον δημόσιο τομέα γιατί στον ιδιωτικό …ας μην το συζητάμε καλύτερα. Για να γίνει μια γυναίκα μεγαλοστέλεχος σε ελληνική εταιρία πρέπει να έχει …αρχίδια! Θα το έλεγες …και με τη βια αλλαγή φύλου.

Τα ΜΜΕ! Ο υπέρμαχος της γυναικείας χειραφέτησης στην Ελλάδα! Τα ΜΜΕ αγαπητές μου κυρίες συνεχίζουν να σας προβάλλουν με το πρότυπο της γυναίκας καλής νοικοκυράς, συζύγου, μητέρας, ερωτικής συντρόφου. Σκλάβα στην κουζίνα και πουτάνα στην κρεβατοκάμαρα. Σπάνια στις διαφημίσεις βλέπουμε απλές, καθημερινές γυναίκες, χωρίς αναλογίες μοντέλου και τέλεια επιδερμίδα, να παρουσιάζουν προϊόντα. Τα περισσότερα ΜΜΕ απευθύνονται στο γυναικείο κοινό μέσα από σελίδες που αφορούν τη διακόσμηση, το νοικοκυριό, την ομορφιά, το παιδί. Λείπουν οι σελίδες οι οποίες περιέχουν θέματα σχετικά με τα δικαιώματα της γυναίκας, τη γυναικεία χειραφέτηση, τα κοινά. Η γυναίκα εξακολουθεί να θεωρείται κτήμα της αντρικής κυριαρχίας.

Κι αν κάποια δημοσιογράφος τολμήσει να διαφοροποιηθεί από το κλίμα που έχει εδραιωθεί στα ΜΜΕ, είναι …λεσβία!!! Το αιώνιο όπλο μιας κομπλεξικής ανδροκρατούμενης κοινωνίας εναντίον μιας γυναίκας που επαναστατεί. Ο σεξιστικός ευνουχισμός αυτής της γυναίκας. Γιατί, τι είναι μια λεσβία για την ελληνική τουρκοαναθρεμένη κοινωνία; Μια γυναίκα είναι που δεν βρέθηκε ο …κατάλληλος άντρας να την ικανοποιήσει! Τόση μαλακία.

Και ξέρετε κάτι, αυτή η εικόνα που δείχνουν τα ΜΜΕ καθημερινά είναι και η πραγματική εικόνα που έχει η ελληνική κοινωνία για την γυναίκα, είναι η εικόνα που μεγαλώνει τα παιδιά μας και είναι η εικόνα με την οποία αντιμετωπίζεται κάθε γυναίκα γύρω μας. Της ηλίθιας που είναι ικανή μόνο να πλένει πιάτα, να σφουγγαρίζει και να ανοίγει τα πόδια της όταν κάνει κέφι στον γκόμενο, στον σύζυγο, στον όποιο μαλάκα.

Ξέρετε ποιο είναι το αηδιαστικό; Όχι μόνο ότι υπάρχει ένα κόμμα κομπλεξικών μικροτσούτσουνων που ορίζει αυτό σαν τον ρόλο της γυναίκας στα επίσημα πιστεύω του (μάνα, μαγείρισσα και πουτάνα στην κρεβατοκάμαρα) αλλά ότι υπάρχουν γυναίκες που τους ψηφίζουν! Τόσο άρρωστη η ελληνική κοινωνία.

Όχι δεν λέω ότι κακώς ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, απεναντίας ήταν υποχρέωση ενός κράτους δικαίου γιατί τους πολιτικούς τους εκλέγουν οι πλειοψηφίες αλλά το κράτος είναι εκεί για να υπερασπίζεται τις μειοψηφίες, το λέω γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δεύτερο φύλο στην Ελλάδα γνωρίζει καθημερινές ήττες και μάλιστα πολλές φορές από το ίδιο του το φύλλο!


     
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi