Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Stop human trafficking  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Ovi Language
Books by Avgi Meleti
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
A week (24.09-01.10.2017) in Review all in ...Greek
by George Kalatzis
2017-10-02 11:26:57
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Ο τίτλος της σημερινής ανωκατωσκόπησης:

Έρχεται χειμώνας μη φωνάζεις, μίλα μου σιγά στ' αυτί, ένας νέος μεσαίωνας μην τρομάζεις, εμείς θα 'μαστε μαζί.
(Κρίστι Στασινοπούλου)

Καλό κομμάτι. Έχει point.

Γιατί ο Κιμ δε φοβάται τον Τράμπ;

Σκούρα τα πράγματα. Αλλά αναμενόμενα. Παντελώς. Τον …ήπιαμε εν ολίγοις! Θα επιχειρήσω για πρώτη και τελευταία φορά μια «ανάλυση», 1904 λέξεων, της …σ-κουράδας των πραγμάτων…
Τελευταίο «σοβαρό» κείμενο από μένα.
Scout honor!
Οι εκλογές στη Γερμανία έγιναν και η κατάσταση κάθε άλλο παρά ευοίωνη είναι. Οι φασίστες, όπως είναι φυσικό, για μένα τουλάχιστον, πλασάροντας εαυτούς ως αντισυστημικούς, έκαναν ένα γερό ντου στη νέα Γερμανική βουλή. Ο κόσμος έχαψε για τα καλά αυτό το «επιχείρημα», της αντισυστημικότητας, που πλάσαρε το AfD!
(Τι στο καλό είναι αυτό το
AfD, σύντμηση του Adolf;)
Από κει, που αν έλεγες πως ήσουν ΝΑΖΙ σ’ αυτή τη χώρα, σε έχωναν μέσα, τώρα και στη βουλή! Ποιος όμως έδωσε τις βάσεις για να «εδραιωθεί» με αυτό  το επιχείρημα το φασιστικό κόμμα; Μα τα, υποτιθέμενα, «δημοκρατικά» κόμματα. Αριστερά, κέντρο και δεξιά. Συμπούρμπουλοι! Όλοι αυτοί αφήνουν τα κλασικά λαϊκά συνθήματα με τα πάγια αιτήματα του λαού που ποτέ δεν ικανοποιήθηκαν (πχ ψωμί παιδεία ελευθερία) να τα καπηλευτούν οι φασίστες, αφού ποτέ, στην ουσία, δεν έκαναν τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Ακούς φασίστα να μιλάει και νομίζεις, αν εξαιρέσεις τίποτα στρατόκαυλα, με τανκς και πυραύλους αέρος κτλ, πως μιλάει η …Παπαρήγα. Ή ο Α. Παπανδρέου, ανάλογα το στιλ που έχει διαλέξει να απευθυνθεί ο ομιλών φασίστας!
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί, οι δήθεν πολιτικοί των «δημοκρατικών» κομμάτων που μοιράζουν …πολύτιμα επιχειρήματα; Μα στην ουσία τσιράκια των ανθρώπων που κερδίζουν πάρα πολύ απ’ το παιχνίδι των «αγορών» που παίζεται στην ουσία από τότε που δημιουργήθηκαν οι τράπεζες, άνθρωποι δηλαδή που εκλέχθηκαν κατευθυνόμενα, με το κατάλληλο εκλογικό σύστημα, που ίσως και εν αγνοία τους (αμφιβάλλω), εξυπηρετούν αυτούς που θησαυρίζουν απ’ όλη αυτή την κατάσταση. Στους μεγάλους παίκτες όμως τελευταία, έχει κακοφανεί που τα κέρδη πέφτουν. Και πιέζουν τους, στην ουσία, διορισμένους απ’ αυτούς πολιτικούς, αυτούς που ανέφερα προηγουμένως, να εφαρμόσουν ό,τι είναι πιο κατάλληλο για να αυξηθούν τα κέρδη. Κι όλο αυτό γιατί η απληστία των «αγορών» δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδύνατον να υπάρχει συνεχώς ανάπτυξη.
Αυτό είναι περισσότερο από προφανές! Όπου και να κοιτάξεις, γύρω σου, στη φύση. Ένα δένδρο δε μεγαλώνει μέχρι να φτάσει στο …φεγγάρι (εκτός ίσως από τη φασολιά του Τζακ!), οι δεινόσαυροι έκαναν τον κύκλο τους έφτασαν στην ακμή τους και μετά απλά εξαφανίστηκαν. Η οικονομία, επινόηση των ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούν παρά να «μαγειρεύουν» σύμφωνα με τη η φύση τους, δεν είναι δυνατόν να μην κάνει τον κύκλο της. Και ιστορικά αν το κοιτάξουμε είναι πασιφανές. Ετούτοι εδώ που έχουμε μπλέξει, οι πίσω απ’ την «οικονομία» των «αγορών», πιστεύουν πως μπορούν να αυξάνουν και να αυξάνουν και να αυξάνουν τα κέρδη τους αιωνίως. Δεν θέλουν να βλέπουν ούτε καν στασιμότητα.

Αντ’ αυτού θα δουν τα ραδίκια ανάποδα, αυτό είναι νομοτελειακό, απαράβατο και αξιωματικό. Αυταπόδεικτο.

Μα είναι τόσο βλάκες; 

Όχι, είναι άπληστοι. Επιμένουν πως είναι φυσικό να υπάρχει ένας άνθρωπος, ας πούμε, που να κατέχει τόσο πλούτο όσο ένα κράτος. Και όταν λέω πλούτο δεν εννοώ χάρτινα νομίσματα στο χρηματοκιβώτιό του ή στο πορτοφόλι του. Εννοώ  πλουτοπαραγωγικές πηγές. Πολύτιμες πηγές για την εξασφάλιση της επιβίωσης των πολλών. Εξόφθαλμο παράδειγμα, για να γίνει πιο κατανοητό και χειροπιαστό αυτό που λέω, οι πετρελαιοπηγές. Βρέθηκαν, από τότε που ανακαλύφθηκε η χρήση του πετρελαίου, γιατί πριν τις κουκούλωναν επειδή έκανε ζημιά στον τόπο που βρισκόταν, σε αρκετά κράτη πετρελαιοπηγές. Το πετρέλαιο που αντλείται πού ανήκει;
Αν ρώταγες έναν …εξωγήινο, έναν …ουρανοκατέβατο που δεν είχε ιδέα περί αγορών, πολυεθνικών, καπιταλιστικών ή κομμουνιστικών ή σοσιαλιστικών συστημάτων, ήταν, πώς να το θέσω ρε γαμώτο, …παρθένος! η λογική του απάντηση θα ήταν, «μα στο κράτος που βρέθηκε, δηλαδή, στους πολίτες του».
Που βεβαίως, επειδή δεν μπορούν να βγάλουν εις πέρας τη δουλειά κατά μόνας, δημιουργούν έναν συνασπισμό προς εκμετάλλευση του πολύτιμου υγρού, και αναθέτουν σε άλλους ανθρώπους, που πληρώνονται για την, εξειδικευμένη, δουλειά που κάνουν, τους αναθέτουν λοιπόν τη διαχείριση της εξόρυξης προς όφελος όλων.
Έχει γίνει ποτέ αυτό στα χρονικά της εκμετάλλευσης οποιουδήποτε ορυκτού ή ό,τι άλλου που μπορεί να έχει κοινό όφελος για όλον τον πληθυσμό, όχι μόνο του πετρελαίου, ιστορικά, παγκοσμίως;
Όχι! Γιατί; Γιατί κλάνει το γατί!
Ερώτηση είναι αυτή; Υπάρχει κανείς που να μην ξέρει την απάντηση;

Κι ενώ συμβαίνει αυτό, ζωτικής σημασίας συστατικό για τον άνθρωπο, όπως είναι το νερό, πάνε να το κάνουν ιδιωτικό. Να εξαρτάσαι αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, από έναν ιδιώτη που αν θέλει σου δίνει, αν δεν θέλει, κλάψτα Χαράλαμπε. Γιατί ποιος έχει αντίρρηση ότι το νερό, είναι πραγματικά θεμελιώδες, ζωτικό αγαθό για την ανθρώπινη ύπαρξη.
Να κάνω μια παρένθεση εδώ, μια και μίλησα για το νερό.
Πεθαίνουν γύρω στα 16 χιλιάδες, 16 ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ε; 16 ΧΙΛΙΑΔΕΣ παιδιά την ημέρα, την ΗΜΕΡΑ, ε; στην Αφρική λόγω μη πρόσβασης σε καθαρό νερό!!! Ίσως και περισσότερα από 16.000.
Ποιος είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβή αριθμό;
Ο ερίτιμος κος (έστω και πρώην, αφού μας έχει αφήσει πια) Στηβ Τζομπς της
Apple, αυτός που επινόησε το iphone που κρατάμε στα χέρια μας, ο οποίος παρεμπιπτόντως πέθανε γύρω στα 60 του (και δισεκατομμυριούχος να είσαι, πεθαίνεις, δυστυχώς!), είχε προσωπική περιουσία την στιγμή του θανάτου του γύρω στα 30 δις δολάρια.
ΔΙΣ, έτσι; Μην μπερδευόμαστε με τα μηδενικά που σφυρίζουν πάνω απ’ τα κεφάλια μας! Αν αυτό δεν είναι στρέβλωση της φύσης και καταλήστευσης των παγκόσμιων πόρων, που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος ο οποίος γεννιέται και μένει γι’ αυτά τα λίγα χρόνια που του αναλογούν πάνω στο γαμωπλανήτη, τότε τι είναι;
Θα αρχίσουν οι γνωστοί υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς στη χώρα των ευκαιριών για τον καθένα, όπως είναι οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι της που προσπαθούν να γίνουν σαν τις ΗΠΑ, να μου λένε αυτά τα περί της φύσης που είναι γεμάτη ανισότητες και για τον ελέφαντα που πατάει τη ζέμπρα ή το λιοντάρι που καταπίνει αμάσητο το λαγό.
Ότι η ζωή δηλαδή δεν είναι δίκαιη και η φύση είναι σκληρή.
Έχουν τελειώσει όλοι αυτοί που τα λένε αυτά Χάρβραρντ και Λόντον σκουλ οφ εκονόμιξ και άλλα επιφανή και τεραστίας …μόρφωσης (να πω παραμόρφωσης;) πανεπιστήμια. Ναι.

Δημοτικό πήγαν; Γιατί αυτό το επιχείρημα περί ανισοτήτων στη φύση θα μπορούσε να το καταρρίψει κι ένα παιδί του δημοτικού. Είναι τόσο εξοργιστικά μαλακισμένο που δεν ξέρεις αν πρέπει να ενεργήσεις …άνισα και να πάρεις ένα κουμπούρι και να τους δείξεις ποιος είναι ο ελέφαντας και ποιος ο λαγός. Γιατί θα μπορούσα κάλλιστα να το αντιστρέψω. Και να πω πως οι ερυθρές ταξιαρχίες στην Ιταλία, η ομάδα Μπάντερ Μάινχοφ στη Γερμανία, η πρώτη εποχή της 17ης Νοέμβρη στην Ελλάδα και πολλές άλλες τέτοιες οργανώσεις, αποδεδειγμένα ανιδιοτελείς και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, άλλωστε τα μέλη τους ή πέθαναν ή είναι στη φυλακή, δεν κέρδισαν ποτέ τίποτα προσωπικό, ήταν οι ελέφαντες και ….ουπς, τα θύματά τους, οι ζέμπρες και οι λαγοί, ήταν αυτοί που τα κουμπούρια των τρομοκρατών έστειλαν στο επέκεινα. Τι, όχι; Υ.Γ2*

Γιατί εδώ δεν είναι άνιση η πραγματικότητα;

Γιατί η νομιμότητα είναι με αυτούς που είναι οι συνήθεις ελέφαντες; Μήπως γιατί αυτοί, αντί να διανέμουν τα απίστευτα κέρδη της άντλησης του πετρελαίου και της εξόρυξης του χρυσού εκεί που ανήκουν, εκεί που ανήκει η γη που βρέθηκαν, στον κόσμο δηλαδή που κατοικεί στο κράτος που βρέθηκαν, τα διαθέτει στους …μετόχους των εταιρειών που στήθηκαν, ως ελέφαντες πάνω στους σβέρκους των λαγών και των ζεμπρών (πώς στα κομμάτια είναι αυτή η γαμωγενική του πληθυντικού της ζέμπρας;). Υπάρχει τώρα επιχείρημα που να μπορεί να σταθεί σ’ αυτές τις πάναπλες αλήθειες; Τι θα μου πείτε; Πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και θα τσακωθούν στη μοιρασιά και θα αλληλοκασπαραχθούν στο τέλος. Ε;
(Είστε σίγουροι;)

Και φυσικά είναι καλύτερα να τους κατασπαράξουν οι εταιρείες, που θα εκμεταλλευτούν τον τόπο τους, θα τους πετάξουν μερικά ψίχουλα αν δουλέψουν έναντι πινακίου φακής για να «βοηθήσουν» εκεί που χρειάζονται εργατικά χέρια ώστε να γίνει η «δουλειά» κι όταν τελειώσει το «πράγμα», θα σηκωθούν, θα τα παρατήσουν όλα κώλο και θα πάνε από κει που ‘ρθαν έχοντας τσεπώσει στο μεταξύ χοντρό παραδάκι που φτάνει μέχρι και καμιά 10αριά γενιές, στους απογόνους τους.
Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο για όλα αυτά. Υπάρχουν απίστευτα κενά και απορίες στο μυαλό μου. Πράγματα που θα πεθάνω και δεν θα έχω μπορέσει να κατανοήσω γιατί είναι έτσι όπως είναι. Δεν έχει νόημα όμως. Με ξεπερνούν όλα. Με ξεπερνάει και το γεγονός που αυτοί οι τύποι, οι οποίοι αισθάνονται και έχουν καταφέρει βέβαια να γίνουν οι «ελέφαντες» της ιστορίας, έχουν την οικονομική δύναμη με τεράστιες ίντριγκες να συνεχίζουν να πατάνε τις ζέμπρες κάτω και να μην τις αφήνουν να σηκώσουν κεφάλι.
Γιατί απ’ όλα τα αντεπιχειρήματα που θα μπορούσε να μου παραθέσει κανείς για να μου αποδείξει πως έχω άδικο και ότι έτσι είναι, η ζωή βρομάει και μετά πεθαίνεις (μετάφραση απ’ το γνωστό αγγλόφωνο ρητό «
life sucks and then you die») ένα είναι σωστό. Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχουν οι άνθρωποι, αυτή που τους κρατάει πίσω, από την εποχή που συνειδητοποίησαν τη «λογική» τους, (είναι βλέπετε το μόνο έλλογο ον πάνω στον πλανήτη), η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να συνεννοηθούν μεταξύ τους! Ακατόρθωτο.

Είναι το μόνο που κρατάει όρθιους όλους αυτούς που βρέθηκαν με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη στα χέρια τους. Και φροντίζουν να το περνούν βέβαια και στην δήθεν μόρφωση του πόπολου.

Κάποτε η πληροφορία ήταν στα απόκρυφα της εξουσίας.

Ήταν ο τρόπος των κρατούντων να μένει στην εξουσία.

Τώρα πια δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα κρυφό. Αλλά την πληροφορία τη δίνουν τόσο κατευθυνόμενη, τόσο επιστημονικά ψαγμένη, που το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο, γι’ αυτούς, απ’ ό,τι όταν το πόπολο είχε η άγνοια, πριν από την ανακάλυψη της τυπογραφίας!

Σ’ αυτό τους βγάζω το καπέλο. Κι επειδή προηγούνται μερικές χιλιάδες …γύρους στην κούρσα, είναι μάλλον απίθανο να τους φτάσουν οι λαγοί. Κι ας είναι ένα από τα πιο γρήγορα πλάσματα στη φύση…
Βοήθειά μας.
Υ.Γ. 1 Ναι, αλλά οι φασίστες; Τους ξεχάσαμε αυτούς! Μήπως είναι όντως αντισυστημικοί; Αφού φωνάζουν ότι είναι υπέρ της πατρίδας και του λαού! Ότι δεν είναι με κανέναν, δεν ανήκουν σε καμιά εξουσία! Χαχαχα! Είναι απλά η εναλλακτική «πρόταση» των αγορών. Μια ασφαλιστική δικλίδα για να εκτονώνεται η κατάσταση όταν με τη «δημοκρατία» τα πράγματα βρίσκουν αδιέξοδο.  Όταν τους τελειώνουν τα «δημοκρατικά» επιχειρήματα, φτάνοντας στο ανώτερο όριο των κερδών, εκεί που με τους «κλασικούς» «δημοκράτες» πολιτικούς δεν μπορούν να προχωρήσουν άλλο τη δουλειά για πραγματικά υπερκέρδη, χρησιμοποιούν τεχνηέντως τους φασίστες στο ρόλο του ...χαλίφη. Τώρα βέβαια, αν βρεθεί και κάνας τρελός Χίτλερ και τους ξεφύγει απ’ τα χέρια το όλο θέμα,
tough luck! Όλο και κάποιον Στάλιν θα βρουν για ένα καλό …αντίβαρο! Και θα ξεφορτωθούν και μερικά εκατομμύρια ανθρώπους, χρησιμοποιώντας τους ως έρμα, στα σχέδιά τους για την απόκτηση όλο και περισσότερων πλουτοπαραγωγικών πόρων του πλανήτη.

*Υ.Γ. 2 Για να μην μείνει η εντύπωση πως υποστηρίζω την τρομοκρατία θα ήθελα να δηλώσω πως την καταδικάζω απερίφραστα. Αναγνωρίζω πως κάποιοι άνθρωποι, όχι όλοι, υπάρχουν κι εδώ ψευδεπίγραφες καταστάσεις, την υπηρέτησαν ανιδιοτελώς και με αυταπάρνηση, με τεράστιο προσωπικό κόστος, προσπαθώντας να φέρουν κάποιο ισοζύγιο στις ανισότητες της ζωής. Αλλά είναι κάτι που είναι αδιέξοδο, είναι ουτοπιστικό και, τέλος πάντων, είναι μεγάλο θέμα για να αγγιχθεί από ένα τέτοιο σημείωμα. Καταδικάζω όμως το ίδιο απερίφραστα, (εδώ, χωρίς καμιά αναγνώριση σε κανέναν που την υπηρετεί) και την άλλη πλευρά, που είναι μια καλυμμένη τρομοκρατία με έναν μανδύα νομιμότητας, που τον έχει εξυφάνει η ίδια. Εν ολίγοις, για μένα, είναι πολύ πιο επικίνδυνος και με τρομοκρατεί (χωρίς εισαγωγικά) πολύ περισσότερο αυτός που έχει κάτι δις προσωπική περιουσία (και δεν εννοώ φυσικά το μακαρίτη τον Τζομπς μόνο), έχει, λόγω φυσικά αυτών των χρημάτων τεράστια εξουσία που δεν παλεύεται με τίποτα, και δεν τον ενδιαφέρει ποσώς ο φρικτός θάνατος αυτών των 16.000+ παιδιών, ελλείψει νερού στην Αφρική, προκειμένου να έχει αυτά τα, απίστευτα, χρήματα, από την κάθε Ουλρίκε Μάινχοφ, που πεθαίνει σε λευκό κελί, στην προσπάθειά της να μην υπάρχει αυτή η ανισότητα στον κόσμο, όσο κι αν ο τρόπος που προσπάθησε να το πετύχει αυτό, είναι ουτοπιστικός.

Η μόνη ευκαιρία που δε χάνει ποτέ η αριστερά, είναι να χάσει την ευκαιρία της…

Μόνο 100ευρώ!

 geor01_400

Μα καλά, τόσο …υπεραστικός είναι ο Χριστός;
Ούτε η πάλαι ποτέ κινητή …
vivodi (τι θυμήθηκα τώρα!) δε χρέωνε τόσα ευρά την ώρα!

Τα βιβλία θρησκευτικών που δόθηκαν φέτος, επιστρέφονται απ’ τους γονείς!
Επιμένετε πως υπάρχει σωτηρία; Το ζουμί είναι στα σχόλια από κάτω.
Λέει κάποιος για το παιδί του: «Κλείστω (το βιβλίο) και πάμε να στα πω εγώ καλύτερα» ή κάπως έτσι, τέλος πάντων.

Πώς είπατε; Υπάρχει σωτηρία;
Ναι μωρέ, είναι και το άλλο, με τον Τοτό…

 geor02_400

 

 geor03_400

Τι; Χρειάζεται και λεζάντα;

Τι λέγαμε; Για εκείνη τη σωτηρία;
Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ύμνοι του Φράνκο ακούστηκαν σήμερα σε συγκέντρωση κατά του Καταλανικού δημοψηφίσματος στη Μαδρίτη.

Βασικά που λέτε, πέφτουν πολλές ροχάλες και οι Ευρωπέοι (ναι με «ε») ηγέτες ψάχνουν ομπρέλα γιατί έπιασε βροχούλα, λέει!

 geor04_400

Η …φράου Μέρκελ μετά τις εκλογές…

 

            geor05_400 

Πολύ στρίμωγμα παιδία. Μέχρι και οι φασίστες ζμπρώχνουν πια!

Τι εποχήYer Blues - Dirty Mac

 geor06_400

John Lennon, Eric Clapton, Keith Richards, Mitch Mitchell!

Δεν τους φτάνουν οι τόσες λάθος κινήσεις μέχρι τώρα;
Σίγουρα μας δουλεύουν!

 geor07_400

ΥΠΕΞυλο που θέλουν όλοι τους!

 geor08_400

-Κυρία Μπακογιάννη πέστε αλεύρι!
-Αλεύρι!
-Ο Χριστοφοράκος σας γυρεύει!

-Θέλω να ανεξαρτοτιπο.. ανεξαρτατρο.. ανεταρξητροπ.. ανερξατηρτο..
Τέλος πάντων, αυτός ο Χρυσαυγήτης βολευτής,  Μίχος μου φαίνεται πως λέγεται, …αποσχίστηκε απ’ την κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α.
Και τώρα βάλει κατά πάντων! Μη νομίζετε, από καιρό το ήθελε, όλο το καλοκαίρι τον είχαν εξαφανίσει απ’ τις δραστηριότητες των βολευτών του κόμματος που αναρτούνται στο
site, αλλά δεν μπορούσε να προφέρει τη λέξη «ανεξαρτητοποιηθώ» σωστά!

Ένας Ναζί με νάζι…

 geor09_400

…που τον κάνω …χάζι!

Καθημερινή ίσως στις 27/10/1965. Διορατικός και οξυδερκής ο συντάκτης! Είναι και με το μέρος των …επεστρεψάντων το παράσημο!  

 geor10_400

Διακρίνω μια ζήλια για αυτή την «παράδοση των υστερικών γυναίων της Οικουμένης» στα …σκαθάρια;

Τι, όχι;

Αυτή η φωτογραφία κολλάει άριστα στην προηγούμενη!

 

 geor11_400

Shit high and look around! (Χέσε ψηλά κι αγνάντευε)

Χιου Χέφνερ. Με 3 γάμους και …χιλιάδες γκόμενες, έφτασε στα ενενηνταένα και από σήμερα, 27/09, ανήκει στην ιστορία.

 geor12_400

Προσωπικά, αντίθετα ίσως με τη γενική εντύπωση, πιστεύω πως ο Χέφνερ, ιστορικά, εκπροσώπησε τελικά τον απόλυτο συντηρητισμό. Γιατί απλά ήταν το πρότυπο του ματσό άντρα, του πολύ και γαμώ, που οι «γκόμενες» «υποτάσσονται» στα θέλω του. Άκρως μισογύνης.
Το 1
o τεύχος του play boy με τις φωτογραφίες της Μέρλιν, εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 53, εποχή που η σεξουαλική απελευθέρωση δεν υπήρχε στο προσκήνιο πιθανόν ούτε καν σαν ιδέα και ίσως συνετέλεσε στο να υπάρξει μια αρχή απομυθοποίησης του γυναικείου σώματος.
Ενώ λοιπόν από πολλούς θεωρείται πως στη συνέχεια συνετέλεσε ώστε να προωθηθεί η σεξουαλική απελευθέρωση που ήρθε λίγο μετά την έκδοση του περιοδικού, μέσα στη δεκαετία του 60, εκείνος, ίσως και χωρίς δόλο, απλά λόγω ιδιοσυγκρασίας, την έφερε, σιγά-σιγά στα μέτρα της προηγούμενης κατάστασης (προ της έκρηξης του
love, peace, freedom) και με τον τρόπο του, την ακύρωσε. «Καθησύχασε τους φόβους που επέφερε η σεξουαλική απελευθέρωση (Σ.Σ. εννοεί στη συντηρητική μάζα της τότε κοινωνίας) επανακατευθύνοντας την ερωτική επιθυμία στα στενά όρια της γενετήσιας ικανοποίησης, αποστεώνοντας την από κάθε κριτική και ανατρεπτική δυναμική έναντι των παραδοσιακών κοινωνικών ρόλων και σχέσεων»*.
*Από ανάρτηση του
FB φίλου «Dimitris Tsirkas».
Είναι ο ίδιος τρόπος που το τζιν παντελόνι από σύμβολο των παιδιών των λουλουδιών κατέληξε στα σαλόνια της υψηλής ραπτικής.
Είναι ο τρόπος που έχει η εξουσία να υφαρπάζει τα σύμβολα της όποιας επανάστασης (βλέπε
T-shirt και αφίσες Τσε Γκεβάρα!)
Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως η «έξοδος» του Χέφνερ δεν είναι ακόμα ένα «τέλος εποχής».
Πάλι σοβάρεψα ρε γαμώτο! Πάει το
Scout honor! Θα χάσω την …προσκοπική μου υπόληψη!

Κι επειδή σοβάρεψε το πράγμα να πούμε απλά ένα Θεός χωρέστον. Με τέτοιο "παρελθόν" θα πρέπει να βρει τεράστιο μέρος να τον …χωρέσει ο ...κύριος! Επίσης να πω κάτι, όχι δικό μου, το διάβασα σε ανάρτηση του φίλου Γεράσιμου Χαριτόπουλου στο FB:
«Μπορούμε να πούμε πως ο Χιου, έφυγε πλήρης …οργασμών!»

 

 geor13_400

Γεια σας παιδιά…

-Μαρία, πες μου τώρα αμέσως! Με πόσους άντρες έχεις κοιμηθεί;
-Με κανέναν! Μόνο εσύ μου έφερνες υπνηλία!

Καταδίκη 15 χρόνια και 4 μήνες για την κοπέλα που αμύνθηκε με μαχαίρι σε σεξουαλική επίθεση, σκοτώνοντας τον επίδοξο βιαστή.
Δε γίνεται να έχει κανείς γνώμη γι’ αυτό. Αν δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό ή, τουλάχιστον, να έχει όλα τα δεδομένα της δίκης μπροστά του. Αν και αυτό δεν λέει και πολλά, μια δίκη κερδίζεται, ως επί το πλείστον, από τους καλούς και πολλούς ψευδομάρτυρες! Όποιος έχει παραστεί έστω και μια φορά μάρτυρας σε δικαστήριο, ξέρει τη κατήχηση πέφτει από το δικηγόρο για αυτά που θα πει, πώς θα τα πει και τι οπωσδήποτε δεν πρέπει να πει, έστω κι αν ΑΥΤΟ είναι η αλήθεια!
Οπότε δε λέω τίποτα για την υπόθεση. Απλά και μόνο ανατριχιάζω με το τι θα πέρασαν αυτές οι δυο κοπέλες από το μεθυσμένο για να βγάλουν μαχαίρι στο τέλος. Ανεξάρτητα βέβαια αν αυτό που έκανε ο μακαρίτης ήταν λόγος για να τον πεθάνει. Αυτό μόνο.

Μπορεί και να το βρήκατε. Δύσκολο πάντως.

Ναι, είναι ένα …θερμοκήπιο! 165 τετραγωνικώνμιλίων!!!

 geor14_400

Βρίσκεται στην Αλμερία της Ισπανίας.
Απόσπασμα από τη δημοσίευση:
«Καθώς οδηγούσαμε περνώντας από κει, η μυρωδιά των πλαστικών και των χημικών ουσιών διαπέρασε το αυτοκίνητο και μας πρόσφερε το πρώτο άρωμα ενός μεγάλου περιβαλλοντικού προβλήματος. Τα θερμοκήπια αυτά είναι σχεδόν όλα τα υδροπονικά. Λαχανικά σε νερό, αέρα και ένα χημικό πολτό λιπάσματος, ζιζανιοκτόνου και φυτοφαρμάκων. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών εργασίας στα θερμοκήπια, σχεδόν όλη η ανθρώπινη εργασία γίνεται, σε μεγάλο βαθμό από σκλάβους, βασικά από την Αφρική. Η αύξηση των θερμοκηπίων ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως τοπική απάντηση σε μια οικονομική ευκαιρία για την προμήθεια λαχανικών στην ευρωπαϊκή αγορά. Το μετασχηματισμένο τοπίο έχει επίσης μετατρέψει την οικονομία, από μια γη των αγροτών που αγωνιζόταν σε ξηρό βραχώδες έδαφος στη δεκαετία του '70, σε μια οικονομία εξαιρετικά πλούσιων ιδιοκτητών θερμοκηπίου. Μέχρι το 2004, χιλιάδες μικροί γαιοκτήμονες είχαν μετατρέψει ολόκληρη την περιουσία τους - κάθε τετραγωνική ίντσα! - σε θερμοκηπιακά αγροκτήματα, καθώς τα λαχανικά άρχισαν να εμφανίζονται σε παντοπωλεία και εστιατόρια σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Παρίσι. Στη δεκαετία του 2000, μετανάστες από την Αφρική - πολλοί χωρίς νόμιμα έγγραφα- μεταφέρθηκαν κατά εκατοντάδες ανά κάθε πλοίο που έφτανε εκεί, για να εργαστούν στα πλαστικά θερμοκήπια.»
Αν σκεφτείς πως ΚΑΙ η Ολλανδία με έναν τεράστιο αριθμό γυάλινων θερμοκηπίων με τεχνητό φωτισμό που υποκαθιστά τον …ήλιο, τροφοδοτεί  όλη σχεδόν την Ευρώπη με …ντομάτες, πιπεριές και …πατάτες (και όχι μόνο), καταλαβαίνεις γιατί απαξιώθηκαν οι ελληνικές (φαντάζομαι και όχι μόνο) καλλιέργειες και έδιωξαν τους αγρότες αφήνοντας τεράστιες εκτάσεις στην Ελλάδα (και όχι μόνο) ανεκμετάλλευτες. Πάμε ντουγρού στον τοίχο. Με 320 χιλιόμετρα την ώρα. Όσο πήγαινε και η πόρσε του γόνου του ιδιοκτήτη των
Jumbo όταν «έλιωσε» το σταματημένο αυτοκίνητο και τις μισές τουαλέτες στην εθνική. Αυτή ήταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου, δήλωσαν οι ειδικοί στο πόρισμα που εν τέλει ανακοινώθηκε.
Αυτή είναι και όλου το συστήματος. Ιλιγγιώδης

Πάνο, εσύ; Πώς αδυνάτησες έτσι καλέ; Θα μου πεις τη δίαιτα;

 geor15_400

Πάλι δεν ήρθε η Φιλιππινέζα να μαζέψει ρε Περιστέρα;

 geor16_400

Κοίτα πώς θα βγω στο περιοδικό τώρα! Χάλια μαύρα!

Η Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (που αγόρασε με δανεισμό από τις ελληνικές τράπεζες και …εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου, λέω εγώ)!
Νομίζετε πως τρολλάρω, ε;
Κι ένα κείμενο που διάβασα στο
FB από …φίλο φίλου.
Τον κο «
Nikos Trakas»:
«Δυστυχώς το μέγεθος των σκανδάλων θα αποκαλυφθεί αργότερα, κρίνοντας μεταξύ άλλων από το ότι, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατασκευάζεται ήδη ένας διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης και της ΕΕ, ο οποίος δίνεται ουσιαστικά δωρεάν στο νέο ιδιοκτήτη του – με το συνδικαλιστή να θεωρεί ότι, τα 14 αεροδρόμια είχαν αξία της τάξης των 10 δις €, έχοντας παραχωρηθεί μόλις για 1,2 δις € στη FRAPORT που δανείσθηκε από ελληνικές τράπεζες για να τα πληρώσει, ενώ οι επενδύσεις που θα διενεργηθούν θα προέλθουν από τα έσοδα τους.

Εν πρώτοις βέβαια η γερμανική εταιρεία αύξησε τα τέλη των αεροδρομίων κατά ένα ευρώ ανά εισιτήριο, από τα 12 € στα 13 € (+8%) με μεσοπρόθεσμο στόχο τα 18 €, καθώς επίσης τα ενοίκια των καταστημάτων έως και 500% – ενώ το δημόσιο ανέλαβε την αποζημίωση των προηγουμένων ενοικιαστών, με χρήματα προφανώς των φορολογουμένων. Φυσικά οι μικρές ταξιδιωτικές και ενοικίασης αυτοκινήτων εταιρείες έκλεισαν, ενώ το μεγαλύτερο σκάνδαλο πρέπει να αφορά την αύξηση των τελών για τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών.

Ειδικότερα, το κράτος είχε συνάψει μία σύμβαση με τα καταστήματα αυτά, τα οποία πλήρωναν το 5% του τζίρου τους στο αεροδρόμιο – όπου η FRAPORT απαίτησε 23%, σχεδόν τον πενταπλασιασμό δηλαδή των τελών, ενώ το δημόσιο ανέλαβε την πληρωμή της διαφοράς ύψους 18%! Η γερμανική εφημερίδα ρώτησε την εταιρεία εάν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να πάρει καμία απάντηση – κάτι απόλυτα λογικό, αφού τέτοιου είδους αποικιοκρατικές συμβάσεις υπογράφει μόνο η Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε πως το δημόσιο έχει αναλάβει επίσης τις αποζημιώσεις των εργαζομένων που θα θελήσει να απολύσει η FRAPORT, το κόστος τυχόν εργατικών ατυχημάτων, τις επί πλέον δαπάνες από αλλαγές νόμων, το κόστος ενδεχομένων απεργιών κοκ.- κάτι μοναδικό στα παγκόσμια οικονομικά χρονικά...
ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ! Ε ΡΕ ΚΟΝΟΜΕΣ! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΔΕ ΛΕΩ!
Εδώ κολλάει πάρα πολύ καλά η εκπομπή του Χρίστου Βασιλόπουλου «μηχανή του χρόνου» για τα δάνεια που είχε συνάψει η επαναστατική κυβέρνηση της Ελλάδας από το 1824 και μετά. Έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία η συγκεκριμένη εκπομπή.

Αυτό με την Uber και τα TAXI δεν το έχω καταλάβει καλά. Πρόκειται για …Ταxι-κό πρόβλημα; Beat για beat άσχετος είμαι, καθότι επαρχιώτης (στην Ομόνοια, που έλεγε κι ο Νιόνιος πριν μερικά χρόνια!)

Ο ΣΚΑΙ αποχαιρετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με ένα αφιέρωμα ύμνο!

Πολύ Κλάμα όμως!

Δημοκρατίας συνέχεια…

Η «μάχη» της Καταλωνίας - Καταλήψεις εκλογικών κέντρων.
Τουλάχιστον να μην υπάρξουν θύματα. Είναι κρίμα, αφού αυτό το πράγμα, που το ονομάζουν «Ευρωπαϊκή Ένωση», θα βαρέσει διάλυση, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία περί αυτού, να πεθάνει και κόσμος για το τίποτα, είναι μεγάλη αδικία.

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας των Αντετοκούνμπο. 53 ετών.
Πολύ νέος ο άνθρωπος. Κρίμα.


Λόγιος και αρχαιολόγος, από τους πρώτους στον ελλαδικό χώρο, ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής μνημονεύεται στην είσοδο του κτηρίου της Αlpha στην Πανεπιστημίου. (
Photo: Βαγγέλης Νικολόπουλος πηγαίνοντας για να πληρώσει το ΕΝΦΙΑ στην τράπεζα!)

 geor17_400

Απορία! Πώς ο Ραγκαβής "απέθανεν ενταύθα";
Είχε ιδρυθεί η Alpha τον Ιανουάριο του 1892 και ο …αρχαιολόγος πήγε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ στο ταμείο, όπου όταν του είπαν το ποσό του φόρου, ήρθε η ...συμφόρηση και τον πήρε;
(Στην πραγματικότητα, μάλλον στο οικόπεδο που είναι σήμερα χτισμένο το κτήριο της
Alpha, πρώην «αρχηγείο» της Ιονικής-Λαϊκής τράπεζας που συγχωνεύτηκε με την Alpha το 2000, ήταν το σπίτι του γιού του Ραγκαβή, Αλέξιου, στο οποίο έζησε τα τελευταία του χρόνια ο Ραγκαβής. Πάντως θα έλεγα πως η πλάκα με το όνομα του αείμνηστου λογίου δεν είναι και στην καλύτερη θέση, κάτω απ’ το τεράστιο λογότυπο της τράπεζας…)

Το πατρικό όνομα της μητέρας του αστροναύτη Μπαζ Όλντριν, του πιλότου του Apollo 11, που πάτησε δεύτερος το πόδι του στη Σελήνη μετά τον Νιλ Άρμστρονγκ, ήταν Moon (Σελήνη)!

Κάρλες Πουτζδεμόν

Τι θα απαντήσει ο Κάρλες Πουτζδεμόν, προέδρος της καταλανικής περιφέρειας, όταν του πουν:

-«Θα σου πάρουμε την προεδρία αν συνεχίσεις να απειλείς με δημοψήφισμα;»
-«Θα πάρετε την Πουτζδαμουν!

Και για το τέλος, ο τίτλος της αρχής:
Κρίστη Στασινοπούλου - Στάθης Καλυβιώτης.
Από τους μετρημένους στα δάχτυλα (του ενός χεριού) έλληνες καλλιτέχνες με πραγματική καριέρα στο εξωτερικό και όχι «έκανα καριέρα στο εξωτερικό με συναυλίες σε …έλληνες της διασποράς!»
Με τρεις δίσκους να έχουν βρεθεί ουκ ολίγο διάστημα στο νούμερο ένα στα
chartsτης worldmusic.
Τραγούδι από τον τελευταίο τους δίσκο, που κυκλοφόρησε απευθείας από την αγγλική εταιρεία Riverboat Records.
Τίτλος του άλμπουμ, ΝΥΝ.
Έρχεται χειμώνας.
(Ε, μα, μας έπρηξε με τους 15 βαθμούς και τις βροχές!)

"Έρχεται χειμώνας, μη φωνάζεις, 
μίλα μου σιγά στ' αυτί
ένας νέος μεσαίωνας, μην τρομάζεις
εμείς θα 'μαστε μαζί"

******************************************

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το βιβλιο του Γιώργου Καλατζή: “A family Story 1924-1967» που μπορείτε να το βρείτε, ΕΔΩ!

georgebook_400Μένοντας ορφανός στα …56 μου, αναγκάστηκα να κάνω μια εκκαθάριση των πραγμάτων που υπήρχαν, στο πατρικό μου σπίτι. Ανακάλυψα έτσι διάφορα ντοκουμέντα που, αν το σκεφτόσουν δεύτερη φορά, βάζοντάς τα στην άκρη για φύλαγμα, σίγουρα θα τα ξεφορτωνόσουν! Γιατί να φυλάξεις για 57 χρόνια ένα εισιτήριο τρένου που έβγαλες για να πας από το Παρίσι στη Μπολόνια; Τι να το κάνεις; Έχει καμιά αξία; Τελικά αποδεικνύεται πως έχει. Ένα τέτοιο ντοκουμέντο, που είναι ασήμαντο τη στιγμή που το χρησιμοποιείς, μισό αιώνα αργότερα έχει αποκτήσει ένα όμορφο μυστήριο, μια θεσπέσια γυαλάδα, καθώς κάνει να αναβλύζουν εικόνες απ’ τα παλιά, ήχοι ξεχασμένοι, που μπορεί να μην υπ άρχουν πια, αρώματα εποχής που είναι παρελθόν. Όλα αυτά τα αναμνηστικά, μαζί με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που τους αφορούν, σχημάτισαν μιαν ιστορία που νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Γιατί αν, παράλληλα με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου παίξετε παζλ με τις «άχρηστες» πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο, θα εμφανιστεί μπροστά σας και μια διαφορετική, παγκόσμια φωτογραφία της περιόδου από το 1924 ως το 1967. Καλό παιχνίδι!
– Γιώργος Καλατζής


     
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi