Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Apopseis magazine  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Stop human trafficking
Ovi Language
George Kalatzis - A Family Story 1924-1967
Stop violence against women
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
A week (11-17.09.2017) in Review all in ...Greek
by George Kalatzis
2017-09-18 08:52:56
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Ε.Ε. Το νέο Σοβιέτ, ανάποδα. Τέιβος! Η μεγάλη ιδέα της Ε.Ε.

Δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεεεεε…
Ίλιγγος από τον λογαριασμό του Μπολτ στο Nammos. 75.000€ για 2 σαμπάνιες! 

Ο κύκλος ξανανοίγει.
Ενώ οδεύουμε προς το χειμώνα, που κατά κάποιο τρόπο σηματοδοτεί το «τέλος», αν εκλάβουμε, υποθετικά, ως αρχή την άνοιξη, για κάποιους σήμερα είναι αρχή νέου κύκλου στη ζωή τους.
Έτσι είναι. Ο κύκλος δεν έχει αρχή και τέλος!
Ξεκινάνε σήμερα, 11.09, τα σχολεία. Νομίζω πως αν μου το έλεγαν εκείνη την εποχή που ξεκίναγα κι εγώ (δεν έχει σημασία ποια απ’ τις 12 τάξεις), ότι θα αναπολούσα μια τέτοια μέρα, θα τους έλεγα ότι είναι τρελοί και να πάνε να κοιταχτούν.
Ε, ποτέ μην πεις ποτέ.

Harvey (όχι Keitel καλοί μου, αν και ο συγκεκριμένος είναι …τυφώνας!)
Τι λέγαμε για τα παρατημένα σκυλιά στον τυφώνα
Harvey;
Το ένα το είχαν παρατήσει ΜΕΣΑ στο κλουβί!
Εδώ έχει κι άλλα…

Δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεεεεε…
Σαν σήμερα πριν ακριβώς από ένα χρόνο, στις 6 Σεπτεμβρίου 2016, ο εισαγγελέας εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος υπέβαλε προς το Συμβούλιο Εφετών την πρότασή του για την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς που έχει ξεσπάσει ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτήν της περίφημης «εγκληματικής οργάνωσης».
Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν 14(!) φορές να πετύχουν την εξαίρεσή του, ποιος ξέρει γιατί; (Χαχαχα, έτσι αναρωτιέται το δημοσίευμα, εγώ ξέρω!)

Δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεεεεε…
Θλίψη και οργή επικρατεί στη Σάμο από την είδηση ότι μια φώκια που βρέθηκε νεκρή στις 24 Μαΐου, φέροντας τραύματα από κυνηγετικό όπλο, στην ακτή του Μαραθοκάμπου, ήταν η «μασκότ» του νησιού, η «Αργυρώ».

Μην πυροβολείτε τον …τυφώνα!
Ξεκίνησε ως φάρσα στο διαδίκτυο, αλλά γρήγορα έλαβε τέτοιες διαστάσεις μέσα από τα social media, που οι αρχές κάνουν συστάσεις προς τους πολίτες.
Κι έτσι συνεχίζεται η παράδοση της ανθρώπινης ηλιθιότητας.
Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο …τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει


Κύριε
Tysson θα το επικροτούσα αν…

 george01_400

…αν όντως ο άνθρωπος μπορούσε να ξανακάνει τη Γη …Γη.
Δεν μπορεί όμως. Γιατί απαιτείται να ξεφύγει απ’ το μεγαλύτερο ατόπημα (δε λέω αμάρτημα γιατί εκλαμβάνεται ως «θρησκευτική» λέξη και δε μ’ αρέσει να συνδέονται αυτά που γράφω με τη θρησκεία), την απληστία. Που φαίνεται πως είναι στη φύση του, το έχει στο
DNA του, για κάποιο λόγο επιβίωσης φαντάζομαι, του το «έχωσε» εκεί η ίδια η φύση. Αλλά αφού παραβίασε όλους του κανόνες της (φύσης) χρησιμοποιώντας τη «λογική» του, αυτό το ενστικτώδες «ατόπημα» χαλάει την εξίσωση. Οπότε το παιχνίδι είναι χαμένο, είτε μείνει εδώ είτε «ανακαλύψει» κάποιο άλλο «παρθένο» μέρος και να μετοικήσει εκεί…

Ειδήσεις και πραγματικότητα (10/09).
Κοίτα τώρα τι λέγανε οι «ειδήσεις» για το «ναυάγιο» στη Σαλαμίνα την περασμένη Κυριακή και τι ίσχυε στην πραγματικότητα.
Βέβαια αργότερα μες τη βδομάδα, το θέμα πείρε διαστάσεις, αλλά είναι χαρακτηριστικό δείγμα για να κατανοήσουμε πώς κινούνται τα συστημικά ΜΜΕ.

Επενδύσεις. Παγκοσμιοποίηση (αλά …νεοφιλελευθερικά όμως)
https://www.thepressproject.gr/luxleaks/details.php?aid=69975
Βαρετό, αλλά αν κάποιος θέλει να καταλάβει τι ακριβώς κάνουν οι «επενδυτές» σ’ αυτήν την οικονομία που έχουν επιβάλει στην Ευρώπη των ιδεών, της ισονομίας, της ισοπολιτείας, πρέπει να διαβάσει πώς ακριβώς συμπεριφέρονται αυτές οι εταιρείες. Πέρα απ’ την οικολογική ζημιά, της συγκεκριμένης εταιρείας, πέρα από τα όποια, πρόσκαιρα, μεροκάματα δίνει στους υπαλλήλους της από τη γύρω περιοχή.
Στην Ολλανδία είναι εγκατεστημένες 23χιλ. εταιρείες που απασχολούν 20χιλ. κόσμο! Το μόνο κέρδος που έχει η χώρα είναι αυτές οι λίγες θέσεις εργασίας. Γιατί κατά τα άλλα όλο το χρήμα διοχετεύεται στις εξωχώριες έδρες που βρίσκονται οι …παγκοσμιοποιημένες εταιρείες.
 Οι Ολλανδοί έχουν ένα μέσο εισόδημα περί τις 50χιλ.€ το 50% του οποίου πηγαίνει στους φόρους. Αυτή είναι η κατάσταση και δεν μιλάει κανείς. Ας έρθει κάποιος να μου εξηγήσει τι καλό έχει όλο αυτό. Θα τον ακούσω με μεγάλη προσοχή. Αλήθεια.
Από την άλλη, εδώ η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για την «υπόθεση»
Eldorado Gold:
«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να πλανάται πάνω από τους εργαζόμενους το φάντασμα της ανεργίας, επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τραγικό τρόπο ότι ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων ούτε η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να διασφαλισθούν μόνιμα, με επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων που το μόνο που επιδιώκουν είναι η μέγιστη δυνατή κερδοφορία τους.Γι’ αυτό το λόγο τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να μπουν ανάμεσα στα παζάρια της κυβέρνησης με την πολυεθνική, στις επιχειρηματικές κόντρες στην περιοχή και στην πολιτική αντιπαράθεση για το ποιο κόμμα υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των επενδυτών.Ιδιαίτερα η περίπτωση της "Eldorado Gold" αφορά την εκμετάλλευση ενός πολύτιμου ορυκτού, μη ανανεώσιμου, όπως είναι ο χρυσός.Η κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την αξιοποίησή του με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος».
Προφανώς έχουν στείλει «συντρόφους» για μετεκπαίδευση στους Δελφούς.
Διδάσκει εκεί η 50έγκονη της Πυθίας, η κυρά Μέλπω η χαρτορίχτρα.

Κε τόρα αισίς σωβαρά μου λαίται πος ειπάρχοι σοτειροία;

 george02_400

Δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεεεεε…
Σφάγιασαν απομονωμένη και ανέγγιχτη από τον πολιτισμό φυλή του Αμαζονίου. (Ο τίτλος παραπλανητικός, 10 άτομα σκότωσαν. Όχι ότι αυτό δεν είναι σφαγή, αλλά το «Σφάγιασαν… μπλα-μπλα ….φυλή» του τίτλου απέχει μακράν απ’ την πραγματικότητα. Lifo και ξερό ψωμί παιδιά του φιλελεύθερου μπλοκ και της …αριστείας.)

Από τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας.
11/09/2001.   
(Μαζί με τους δυο παγκόσμιους πόλεμους, το μεσαίωνα, τις δολοφονίες αμάχων στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο, το Ιράκ, την κατοχή, τις σταυροφορίες, τους σκλάβους στην Αμερική, ξέρετε, ό,τι μπορείτε να θυμηθείτε απ’ αυτά τα αίσχη που έχουν διαπράξει ανθρώπινα μυαλά με έναν και μόνο, κοινό παρονομαστή. Την εξουσία η οποία συνεπάγεται το χρήμα και μέσω αυτού την υποδούλωση και εκμετάλλευση αυτών που ΔΕΝ το έχουν.)

 george03_400

11/09/2001 Φωτογραφία του Richard Drew
Η φωτογραφία είναι απ’ αυτό το κείμενο. Δεν μπόρεσα να το διαβάσω όλο. Πολύ …δυσκίνητα τα αγγλικά μου! Είναι η ανάλυση της στάσης και όχι μόνο, του ανθρώπου που πηδάει απ’ το φλεγόμενο ουρανοξύστη, σα να είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου… Ένα πάρα πολύ μικρό απόσπασμα: «…Υπάρχει κάτι σχεδόν επαναστατικό στην στάση αυτού του ανθρώπου, εφόσον δηλαδή αντιμετώπιζε το αναπόφευκτο του θανάτου, να αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό, σαν να ήταν ένας πύραυλος, ένα δόρυ, για να πετύχει το δικό του τέλος…». Βέβαια είναι πολύ φιλολογική αυτή η ανάλυση, αργότερα με φωτογραφίες της ίδιας πτώσης, όπου το σώμα φαίνεται να πέφτει «άτσαλα», το κείμενο αποδομεί τη συγκεκριμένη φιλολογική περιγραφή… 

11/09/1973 Χιλή.
Ο Πινοσέτ, στυγνός δικτάτορας, υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ, «ρίχνει» πραξικοπηματικά τον Αλιέντε, εκλεγμένο πρόεδρο και  εγκαθίσταται στην εξουσία.

Χαχαχαχα!!! Ε, ρε δούλεμα!
Ιδιωτική πρωτοβουλία σου λέει ο άλλος.
Θα τα κάνουν κουκλιά ΚΑΙ θα κερδίζουν απ’ αυτά. Έτσι έλεγαν. Αγόρασαν 14 (ή 15, βαριέμαι και να το γκουγκλίσω) αεροδρόμια με εγγυήσεις Ελληνικού δημοσίου και τα έχουν σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν πριν. Εκτός κι αν ο Σπίρτζης λέει ψέματα. Πάντως η άποψη του είναι δημοσιευμένη, ό,τι κι αν λέει αυτό,  σε
site του ΔΟΜ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη)

Δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεεεεε…
Σάλος με τους 106 φοιτητές που αγόρασαν την ίδια εργασία
Δεν θα έπρεπε να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για να βρεθεί και από πού αγοράστηκε η εργασία αυτή;

Δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεεεεε…
Περίπου 20 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Μουλτάν του Πακιστάν επειδή ζήτησαν να βιαστεί μια έφηβη προκειμένου να τιμωρήσουν τον αδελφό της για έναν άλλο βιασμό, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία.

Πήτερ Χολ. Ένας, ένας πάνε μια βόλτα αλλού. Και κατά μόνας πάντα…

Εκλογές στη Νορβηγία.
Ε; Πότε; Ούτε που το κατάλαβα.
Αποτέλεσμα; Μια απ’ τα ίδια. Μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που φαίνεται πως τα έκανε όλα καλά στην προηγούμενη τετραετία της και ο κόσμος την εμπιστεύτηκε για 2η τετραετία. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως τα …«πρώτης εθνικής» διαδικτυακά ΜΜΕ στην Ελλάδα, όταν έψαχνα για το αποτέλεσμα των εκλογών, μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη, το είχαν στην «μπαγιάτικη» τους «έκδοση», μια μέρα πριν δηλαδή, με καταμετρημένο μόνο το 1/3 των ψήφων. Δεν είχαν κάνει καθόλου ανανέωση με νεώτερες πληροφορίες. Η εσωστρέφεια και ο …τοπικισμός στο μεγαλείο τους…

Γεια δες ρε γαμώτο, κάτι πράγματα τώρα. Όχι, ναι, για δες τα!
Για μέρες η τηλεόραση έδειχνε εικόνες καταστροφής από τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ, λόγω της καταιγίδας Harvey. Πέρα όμως από τις καταστροφές, το πιο σημαντικό ήταν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Και η Κούβα; Η οποία βρίσκεται ακριβώς στην ίδια περιοχή;
«Η χώρα είναι γνωστή για την απόλυτη ετοιμότητά της για φυσικές καταστροφές»
, δήλωσε ο καθηγητής του αμερικανικού πανεπιστημίου William LeoGrande στη Herald. «Η Κούβα έχει τελειοποιήσει την τέχνη της ετοιμότητας των τυφώνων κινητοποιώντας τις τοπικές γειτονικές οργανώσεις και τον στρατό για να εκκενώσουν όχι μόνο τους κατοίκους στην πορεία των συνεχιζόμενων καταιγίδων, αλλά και τα κατοικίδια ζώα τους και τα πιο αξιόλογα κτήματά τους».
Ξέρω, ξέρω, να πάω να ζήσω στην Κούβα αν υποστηρίζω αυτά τα αισχρά καθεστώτα που δεν έχουν εκλογές και ο κόσμος δεν είναι ελεύθερος να πει οτιδήποτε εναντίον τους γιατί τον στέλνουν στην εξορία, στη Σιβηρία, οι …ξεκάλτσωτοι που με ένα καλτσόν κι ένα τζιν μπορούσες να πηδήξεις τη μις Σοβιετική Ένωση, και ο Στάλιν είχε καθαρίσει 3,5 δις κόσμο…
Ναι, απαντάω. Αλλά κι εσείς πείτε μου τι διαφορά έχει αυτή η Κουβανή σε σύγκριση με την Καρντάσιαν! Αυτή
μάλιστα είναι καλύτερη!

 george04_400

Joseph Sanriver Photo Cuban Girl in Punta Cana

Ρε τον Ken Ham! Ρε τον Κενούλη μας! (Υποκοριστικό από το Κεν)

 george05_400

Ο Κεν λοιπόν είπε πως «πρέπει να πάψουμε να ψάχνουμε για εξωγήινους και ότι η αμαρτία του Αδάμ επηρέασε ολόκληρο το Σύμπαν.
Αλλά επειδή δεν είναι (Σ.Τ.Μ. οι εξωγήινοι) απόγονοι του Αδάμ, δεν μπορούν να σωθούν (Σ.Τ.Μ. υποθέτω όταν θα γίνει η 2α παρουσία!), οπότε, ακόμα κι αν υπάρχουν, ούτως ή άλλως, θα πάνε στην κόλαση».
Και από κάτω: «Εσύ είσαι η αιτία που τα σαμπουάν γράφουν επάνω οδηγίες χρήσης»
Προσωπικά γελούσα επί ένα τέταρτο. Αφού στο τέλος μ’ έπιασε λόξυγκας! Λέτε να έχει τοιούτου είδους υπερδυνάμεις ο Κεν;
Δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεεεεε…
Άσχετο. Ο Κεν δεν είναι ο …φίλος της Μπάρμπι; Μπας κι ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε απ’ αυτόν; Θυμήθηκα κι εκείνο το παλιό ανέκδοτο τώρα.
Νονός μπαίνει στο παιχνιδάδικο τα Χριστούγεννα να αγοράσει μια κούκλα για τη βαφτισιμιά του και όλοι οι …δρόμοι οδηγούν στην Μπάρμπι (ο κορέκτορας επιμένει να μου το διορθώσει σε Μπάμπη! Του ΣΚΑΙ άραγε; Μπρρρ). Σε ελάχιστο διάστημα, έρχεται και η, καθιερωμένα, χαριτωμένη υπάλληλος και του λέει ευγενικά:
-«Ποια Μπάρμπι θα θέλατε κύριε; Υπάρχει η Μπάρμπι αεροσυνοδός με 250€, βλέπετε συνοδεύεται και με αυτό το Μπόινγκ 747, η Μπάρμπι γιατρός με 180€, έχει μαζί κι αυτό το μικροσκόπιο, η Μπάρμπι νοικοκυρά 220€, συνοδεύεται και με τα κουζινικά της, η Μπάρμπι δασκάλα 50€, οι δασκάλες μάλλον δεν αμείβονται και τόσο καλά, οπότε δεν συνοδεύεται με κάτι, η Μπάρμπι αναβάτης 280€ που συνοδεύεται μ’ αυτό το υπέροχο άλογο, η Μπάρμπι με τον Κεν με 150€, βασικό πακέτο, μόνο οι δυό τους. Τι θα διαλέξετε;»
Ο νονός κοιτάει λίγο σαστισμένος γύρω-γύρω ώσπου βλέπει λίγο πιο κει μιαν άλλη Μπάρμπι, με ένα πολυτελές φόρεμα, ντυμένη γκραν.
-«Αυτή;» ρωτάει δειλά.
-«Α, αυτή», του απαντάει η πωλήτρια, «έχει 2000€!»
-«Μα γιατί;» ρωτάει με το σαγόνι …κάτω ο άμοιρος νονός.
-«Αυτή κύριε μου είναι η Μπάρμπι χωρισμένη και συνοδεύεται με τη μισή περιουσία του Κεν!»
Υποθέτω λοιπόν πως αυτός είναι ο Κεν της φωτογραφίας. Ούτε καν η Μπάρμπι δεν τον άντεξε!

13/09. Η καταστροφή στις νότιες ακτές της Αττικής είναι τεράστια…

 george06_400

 george07_400

Εδώ είναι τα πρόσωπα της εταιρείας στην οποία ανήκε το πλοίο. Που ήταν παροπλισμένο για κάποια χρόνια, έτσι διαβάσαμε κάπου, και ξαφνικά φόρτωσε 2.200 τόνους πετρέλαιο και βούλιαξε ενώ ήταν αραγμένο. Εδώ είναι ο πλοιοκτήτης (1ο μέρος) στην Τατιάνα. Στο 2ο μέρος λέει: «…που με καταράσονται, ένα ολόκληρο λεκανοπέδιο, αυτή τη στιγμή τρώω κατάρες από ένα ολόκληρο λεκανοπέδιο, εγώ έχω κάνει τα πάνδεινα… …για να περιοριστεί η ζημιά…» Ακριβώς στο 10:00.
Σκεφτείτε δηλαδή να μην είχε κάνει τα …πάνδεινα!

Υ.Γ.1 Πάντως, ανεξάρτητα απ’ τα ελληνικά του πλοιάρχου που υπέφεραν τα …πάνδεινα στο …στόμα του, αξίζει να ακούσετε τι λέει αυτός ο άνθρωπος. Καλό θα ήταν να ακούμε πάντα όλες τις πλευρές. Λέει πχ πως το πλοίο είχε ανακατασκευαστεί πλήρως το 2014, είχε κοστίσει η ανακατασκευή του 700.000€. Δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο πλοίο που αντί να διαλυθεί ανακατασκευάζεται. Τα χαρτιά του είναι όλα όπως πρέπει, μένει να μάθουμε αν αυτό είναι αλήθεια και πώς είναι δυνατόν να πήρε τόσο γρήγορα κλήση και να βυθίστηκε, σχεδόν ακαριαία.
Με το που έγραψα την πρώτη υποσημείωση, πιο πάνω, πέφτω πάνω σε μια επιστολή του πλοιάρχου Λιβαδά στη
Zougla.gr άκρως ενημερωτική για το θέμα! Και μετά θέλω εγώ, να γράψω αστυνομικό μυθιστόρημα! Είμαι σοβαρός;
Α, και με το σοβαρός που είπα, διαβάζω αυτό:
CNN
Υ.Γ.2

 george08_400

Κοίτα να δεις που μαζί με το πετρέλαιο το πλοίο ξέρασε και μια καρέκλα με 4-5 μπουκάλια! Miracolo -miracolo που θα έλεγε κι ένας φίλος μου Ιταλός!

Δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεεεεε…
Εδώ και μέρες διαβάζω για την κατάσταση των αναπληρωτών καθηγητών στη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Πήγαν οι άνθρωποι να δουλέψουν στα σχολεία του νησιού και τους ζητούν τόσο υψηλά ενοίκια (από 350-700€, ενώ ο μισθός ενός αναπληρωτή είναι 850€!) που πολλοί αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες

Τι να τα κάνουν τα σχολεία εκεί καλοί μου;
Ο μισθός βοηθού σερβιτόρου είναι 3000€!
Κύριε υπουργέ μου, θα φθάσουν και το χειμώνα να κοιμούνται στις παραλίες οι καθηγητούληδες;

Γιατρέ μου κάτι τρέχει με την …Ελντοράντο.
Ο χρυσοθήρας της …περιοχής μας μάλλον χρειάζεται …ψυχολογική υποστήριξη.

 george09_400

Η Cyta

 george10_400

Στην Ελλάδα, για την Κύπρο δεν άκουσα τίποτα.

Ρε δεν υπάρχει σωτηρία λέμεεεεεεε.
Κάντε κλικ στη φωτογραφία και θα το διαπιστώσετε ακόμα μια φορά…

 george11_400

Η τύπισσα, κόρη εισαγγελέα στο Αμέρικα, πυροβόλησε άστεγο επειδή την παρακάλεσε να μετακινήσει την …Πόρσε της πιο κει, γιατί η μουσική απ’ το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου Στις 3 τα ξημερώματα αυτά!

Ελληνικό μπλεξικό.
Επεινδήσεις: Ειδήσεις που βγαίνουν στον αέρα και ως επένδυση για το μέλλον.
Π.χ. Το
tweet του αρχηγού της Ν.Δ. για το ναυάγιο της Σαλαμίνας σε σχέση με τις σκουριές:

 george12_400

Ο κος πρόεδρος επενδύει με μια …«είδηση» (επείνδηση) δια να έχει λαμβάνειν εις τας επόμενας εκλογάς.

Greenpeace
«Η Greenpeace καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει όλα τα σχέδιά της για εξόρυξη υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της Συμφωνίας του Παρισιού για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και να ανακοινώσει σενάριο για 100% καθαρή ενέργεια. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός ατυχήματος σε γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη, όπως σχεδιάζεται, θα ήταν ανυπολόγιστες και οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό θα ήταν τραγικές.»
Άλλη μια επείνδηση! Και μετά ξυπνήσαμε όλοι.

Ο κύριος Μητσοτάκης στα μέρη που χτύπησε η ρύπανση.
(έχει βάλει ήδη στην αριστερή τσέπη ένα δίευρο που βρήκε πιο κει και σηκώνει τώρα το επόμενο!)

 george13_400

Κάποια στιγμή είδα στο προφίλ φίλου στο Facebook τη φωτογραφία με τον κύριο πρόεδρο στον τόπο της καταστροφής. (Έσκυβε μάλιστα προς τις πίσσες με μεγάλη προσοχή, για να μην λερώσει τα Stefano Bemer παπούτσια του με πίσσες). Αλλά η φωτογραφία ήταν μικρή, είχε πάνω και λεζάντα, δε μου έκανε. Έτσι έπρεπε να ψάξω για να βρω πού ήταν δημοσιευμένη, να την έχω «καθαρή». Έκανα copy αυτή απ’ το Facebook και μετά paste στο ψαχτήρι του google, αυτό που ψάχνεις φωτογραφίες. Mου έβγαλε παρόμοιες φωτογραφίες με τον σκυμμένο κύριο πρόεδρο με πρώτη αυτή:

 george14_400

Εγώ τώρα τι να σατιρίσω; Η ίδια η ζωή είναι ένα τρολ. Δε νομίζετε;

Ο Υπουργός ναυτιλίας.
Ο Κουρουμπλής που δεν παραιτήθηκε αλλά είπε πως ο πρωθυπουργός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει την παραίτησή του, στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ είπε επίσης πως οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου μπορούν να κολυμπήσουν στις παραλίες χωρίς πρόβλημα (στο 13:00). Έχοντας το διαβάσει πριν δω τη συνέντευξη, είχα γράψει: «Πέραν της αυτοψίας που (δεν) μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που είναι τυφλός, ποιοι του είπαν να το πει αυτό, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι σα να ειρωνεύεται την κατάσταση. Με ξεπερνάει. Και δικαιολογημένα τον βρίζουν άπαντες. Τι εξυπηρετούσε αυτή η δήλωση άραγε. Ή μήπως εκτός από τυφλός είναι και βραδύνους;»
Βλέποντας όμως ΟΛΗ τη συνέντευξη διαπίστωσα πως δεν είπε ακριβώς αυτό. Οι φωτογραφίες βέβαια και τα ρεπορτάζ που έχω δει τον διαψεύδουν. Αναμφισβήτητα. Η καταστροφή φαίνεται να είναι πάρα πολύ μεγάλη. Μήπως όμως πράγματι υπάρχουν κομμάτια της παραλίας που δεν έχει «κτυπήσει» η πίσσα, οπότε μπορεί να κολυμπήσει κανείς; Και βέβαια τα κανάλια δείχνουν πάντα αυτά που έχουν πάθει τη ζημιά. Στα άλλα, που ενδεχομένως είναι, από τύχη, καθαρά, δεν μπορούν να βάλουν αυτή τη δραματική μουσική (που πλαισιώνει συνήθως σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες, καταποντισμούς και άλλα συναφή), δείχνοντας πίσσες παντού! Είναι καθολική η ρύπανση σε όλη την ακτή, μέχρι τη Γλυφάδα; Πόσοι τόνοι απ’ το μαζούτ που ήταν φορτωμένο το πλοίο διέρρευσαν τελικά στη θάλασσα;
Ο αρχηγός του λιμενικού είπε τουλάχιστον 170 τόνοι. Μήπως είναι πολύ λίγοι για να προκαλέσουν τέτοια ζημιά;
Η
Greenpeace, υπάρχει ένα link πιο πάνω, λέει πως η καταστροφή μπορεί να είναι και μόνιμη.
Άλλοι λένε πως δε ένα μήνα μπορεί τα σημάδια απ’ τη ρύπανση να είναι ελάχιστα. Εγώ ποιον να πιστέψω;
Ο επόμενος μήνας λοιπόν μένει για να δείξει αν είχε κάποιο δίκιο ο Κουρουμπλής ή όλο αυτό ήταν επικοινωνιακό τερτίπι.
Ο ίδιος αργότερα ζήτησε συγνώμη γι’ αυτό που είπε, προφανώς κάτω απ’ το βάρος του γιουχαΐσματος που έφαγε λόγω αυτής της φράσης.
Εξακολουθώ να λέω πως αφού δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα απ’ αυτά που βλέπουμε στις τηλεοράσεις κι απ’ αυτά που διαβάζουμε στον τύπο, η πραγματική εικόνα, θα φανεί σε βάθος χρόνου. Αν του χρόνου το καλοκαίρι υπάρχουν παρά μόνο ελάχιστα σημάδια της ρύπανσης, θα σημαίνει πως όλος αυτός ο ντόρος ήταν μάλλον περισσότερος από την έκταση της ζημιάς. Επίσης ας περιμένουμε να βγουν τα πορίσματα για το τι ακριβώς έγινε, πώς δηλαδή βυθίστηκε το πλοίο. Αυτό νομίζω πως είναι βασικό.

Τελικά τρελαίνεται κανείς.
 Huffingtonpost.gr και Koutipandoras.gr
Άντε να βρεις άκρη, εσύ ένας απλός αναγνώστης.
Βέβαια, αυτά τα δυο άρθρα, έχουν 2 μέρες διαφορά.
Το πρώτο είναι δημοσιευμένο στις 13/09, το δεύτερο στις 15/09. Νομίζετε όμως πως έχει αλλάξει κανείς από τους δυο θέση ή μήπως έχει αλλάξει το κατά πόσον θα έχουμε ή όχι μια ρυπασμένη θάλασσα;
Όλοι στο
FB βρίζουν την κυβέρνηση, τον Μπαξεβάνη του “Koutipandoras” που είναι γλύφτης, τα κυβερνητικά στελέχη που λένε ψέματα είτε δημοσιεύοντας κάτι όπως αυτό του Μπαξεβάνη που γράφει ότι τα πράγματα βελτιώνονται είτε αυτό της Huffington που λέει πόσο δραματικά είναι και πόση είναι η ολιγωρία της κυβέρνησης.
Είναι τόσο ενορχηστρωμένο, που έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μπας κι όλο αυτό, μαζί με τις φωτιές του καλοκαιριού, είναι απλά στημένο.
Τι; Δεν τους έχετε ικανούς;

Επί του …πειστηρίου 1.
Έκλεψαν 8 απολιθώματα αποτυπωμάτων στον Κίσσαμο!
Έκλεψαν δηλαδή τα πρώτα βήματα του ανθρώπου πάνω στη Γη;

Γιατί άραγε; Μπας κι επειδή διαισθάνθηκαν πως πλησιάζουν τα τελευταία;
Βρέθηκαν όμως και συνελήφθη ο δράστης.

Επί του …πειστηρίου 2.
Πριν λίγο (16/09) ο κος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το περίπτερο του ΠΑΟΚ στη ΔΕΘ ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ μια εξαιρετική …ευρωπαϊκή πορεία. (0:19΄΄)
Λεπτομέρεια. Ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί ήδη από τις ευρωπαϊκές οργανώσεις. Θα μου πείτε και τι έγινε;

Δε ζήτησε δα και να αγοράσει απ’ το περίπτερο κάνα πακέτο χαρτομάντιλα!
Εδώ βέβαια ισχυρίζονται πως τρόλαρε. Απ’ το βίντεο δεν συνάγεται κάτι τέτοιο πάντως. Νομίζω όμως πως έχουν δίκιο αυτοί που το λένε αυτό. Στο μόνο που θα μπορούσε να είναι άριστος γνώστης ο κος Μητσοτάκης είναι στα ποδοσφαιρικά. Οπότε ναι, πιστεύω πως ήταν τρολάρισμα.

Έφυγε και ο Χάρι Ντιν Στάντον στις 15/09, 91 ετών.
Θα μου πεις, μάλλον, ποιος είναι αυτός. Κι εγώ το όνομα δεν το θυμόμουν. Τη φυσιογνωμία σίγουρα! Μέγας ηθοποιός. Που όμως δεν ήθελε να παίζει!
Συμβαίνει πολύ σπάνια ένας άνθρωπος να έχει όλες τις δυνατότητες, να έχει ένα τόσο εξαιρετικό ταλέντο, που το ζητούν οι σκηνοθέτες διακαώς, να μπορεί με ευκολία να ζήσει την πολύ μεγάλη ζωή και να τα απορρίπτει όλα αυτά επειδή απλά δεν του αρέσουν, επειδή ξέρει πως τίποτα από αυτά δεν θα τον κάνει πιο χαρούμενο και όλα αυτά μαζί θα τον κάνουν πιο δυστυχισμένο. Έπαιξε κυρίως δεύτερους και τρίτους ρόλους και πάντα ξεχώριζε.
Paris Texas, από τις λίγες που πρωταγωνίστησε
Τουλάχιστον ξεπέρασε το προσδόκιμο.

Επί του …πειστηρίου 3.
Εντάξει, μπορεί να συμβεί στον καθένα, μην πουν πως έχω εμμονή με τον κο πρόεδρο, αλλά από κεκτημένη ταχύτητα να χαιρετάς και την …κούκλα στη βιτρίνα είναι λίγο αστείο. Τέτοιο άγχος να γίνει αρεστός και συμπαθής πχια!

Επί του …πειστηρίου 4.
Ο κος πρόεδρος της ΝΔ μιλάει στη ΔΕΘ.
Από πάνω του φαρδιά πλατιά μια φράση που βγήκε από το 
brainstorming των επικοινωνιολόγων του: «Οι  Έλληνες αξίζουμε καλύτερα»
Έγιναν πολλές συσκέψεις για να το …σκεφτούν αυτό άραγε;
Ή όταν το σκέφτηκαν δεν υπολόγισαν πως θα μπει ακριβώς από πάνω από τον πρόεδρο στην ομιλία του;

 george15_400

Πάει κι ο Νίκος…
Από χθες δεν είναι μαζί μας…
Υποστήριζε με πάθος το σχολείο μας…

(Κάτι δικό μου…)

Κατάσταση πολιορκίας

(Ένα ποίημα-ξέσπασμα για το τέλος αυτής της βδομάδας)
«Πολιορκούμεθα λοιπόν
Πολιορκούμεθα από ποιον
Από σένα κι από μένα απ’ τον τάδε και τον δείνα
Πολιορκούμεθα στενά
Από σύνορα, τελωνεία, ελέγχους διαβατηρίων, την Ιντερπόλ, τη στρατιωτική
Αστυνομία, τα τανκς, τη ρητορεία, τη βλακεία,
Απ’ τα παράσημα, τις στολές, τους εκφωνηθέντας λόγους
Τις υποσχέσεις, τις ψευτιές, την κουτοπονηριά
Τη δήθεν αγανάκτηση των ιθυνόντων, την υποκρισία

Την τηλεόραση, τη ραδιοφωνία, τα σαπούνια, τ’ απορρυπαντικά
Τις διαφημίσεις, τον τουρισμό, τα οργανωμένα ταξίδια, τις κρουαζιέρες
Τις γκαζιέρες, τα ψυγεία, τις κατασκηνώσεις, τους προσκόπους,
Τ’ άρθρα για την εκπαίδευση, την πολυκοσμία, τη σκόνη, τις ποιητικές συλλογές

Την έλλειψη ύδατος, τα λιπάσματα, τα νεύρα, την κακή χώνεψη, τη φαλάκρα,

Τους εφοπλιστές, το ποδόσφαιρο, τα λεωφορεία, την ακρίβεια, τις παθήσεις

Της σπονδυλικής στήλης, τη γραφειοκρατία, την καθυστέρηση, τις διαβεβαιώσεις,

Τις κριτικές, την εκκλησία, τα βασανιστήρια, τους καιροσκόπους,

Την υποψία, τους κατατρεγμούς, το φόβο, τη θρασύτητα, τους διαγωνισμούς
Καλλονής, την έλλειψη χρημάτων, την έλλειψη δικαιωμάτων, πολιορκούμεθα από τους βάναυσους
Τους άναρθρους, από τις μαύρες σκέψεις μας. Από τον εαυτό μας

Κι απ’ ό,τι άλλο βάλει ο νους σας πολιορκούμεθα στενά.»
Το ποίημα είναι του Νάνου (γίγαντα 92 ετών) Βαλαωρίτη.

******************************************

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το βιβλιο του Γιώργου Καλατζή: “A family Story 1924-1967» που μπορείτε να το βρείτε, ΕΔΩ!

georgebook_400Μένοντας ορφανός στα …56 μου, αναγκάστηκα να κάνω μια εκκαθάριση των πραγμάτων που υπήρχαν, στο πατρικό μου σπίτι. Ανακάλυψα έτσι διάφορα ντοκουμέντα που, αν το σκεφτόσουν δεύτερη φορά, βάζοντάς τα στην άκρη για φύλαγμα, σίγουρα θα τα ξεφορτωνόσουν! Γιατί να φυλάξεις για 57 χρόνια ένα εισιτήριο τρένου που έβγαλες για να πας από το Παρίσι στη Μπολόνια; Τι να το κάνεις; Έχει καμιά αξία; Τελικά αποδεικνύεται πως έχει. Ένα τέτοιο ντοκουμέντο, που είναι ασήμαντο τη στιγμή που το χρησιμοποιείς, μισό αιώνα αργότερα έχει αποκτήσει ένα όμορφο μυστήριο, μια θεσπέσια γυαλάδα, καθώς κάνει να αναβλύζουν εικόνες απ’ τα παλιά, ήχοι ξεχασμένοι, που μπορεί να μην υπ άρχουν πια, αρώματα εποχής που είναι παρελθόν. Όλα αυτά τα αναμνηστικά, μαζί με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που τους αφορούν, σχημάτισαν μιαν ιστορία που νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Γιατί αν, παράλληλα με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου παίξετε παζλ με τις «άχρηστες» πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο, θα εμφανιστεί μπροστά σας και μια διαφορετική, παγκόσμια φωτογραφία της περιόδου από το 1924 ως το 1967. Καλό παιχνίδι!
– Γιώργος Καλατζής


      
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi